Бомби GLSDB стали жертвами російської РЕБ: у Defense One назвали альтернативу
Бомби GLSDB стали жертвами російської РЕБ: у Defense One назвали альтернативу

Бомби GLSDB стали жертвами російської РЕБ: у Defense One назвали альтернативу

Американські високоточні бомби малого діаметра наземного базування GLSDB стали жертвами російської радіоелектронної боротьби (РЕБ), пише Defense One.

Як заявив керівник закупівель Пентагону Білл ЛаПланте, нова версія наземної зброї класу "повітря-земля", розроблена для України в найкоротші терміни, не змогла вражати цілі частково через російські РЕБ. Він припустив, що Україна, можливо, більше не зацікавлена в цій зброї.

Старший науковий співробітник Гудзонівського інституту Брайан Кларк зазначив, що, найімовірніше, ЛаПланте говорив про бомби GLSDB компанії Boeing.

Представник Boeing не підтвердив, що в Пентагоні мали на увазі GLSDB, але заявив, що компанія тісно співпрацює з Міністерством оборони над удосконаленням можливостей системи запуску.

З огляду на те, що Росія наситила фронт системами радіоелектронної боротьби, США могли б надати Україні більш досконалі боєприпаси, які не схильні до такого впливу російської РЕБ. Наприклад, ракети JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile).

Крім того, рішенням може стати запуск ракет або бомб із винищувачів F-16 або ж робота над придушенням російських систем РЕБ.

Бомби GLSDB - що повідомлялося

Нагадаємо, видання Defence Express писало, що американські крилаті бомби GLSDB продемонстрували малу ефективність на фронті в Україні.

Зазначалося, що GLSDB мали дати змогу ЗСУ атакувати цілі на відстані в 150 км, однак в умовах придушення супутникової навігації бомби показали зменшення точності. Відхилення від цілей вимірюється в 30-50 метрах.

Источник материала
Поделиться сюжетом