Британські фермери перетнули український кордон на 30 пікапах
Британські фермери перетнули український кордон на 30 пікапах

Британські фермери перетнули український кордон на 30 пікапах

До Львова прибула чергова велика партія автомобілів підвищеної прохідності, які в рамках ініціативи фермера Марка Лерда "Пікапи для Миру" пригнали землероби Великої Британії.

Три десятки позашляховиків різних розмірних груп та кузовної конфігурації призначені українським підрозділам Сил оборони. Машини не йшли порожняком, а завантажені генераторами, медикаментами та багато чим іншим.

Усе привезене майно, як і більшість автомобілів, куплено за гроші від фермерських родин та сільських благочинників: частина машин з власних володінь фермерів, а частина подарована різними благодійними організаціями, агарними асоціаціями, фондами чи закуплена.

Читайте також Британські фермери віддають нашим військовим власні автомобілі

Відповідно до скерованих у Львівську обласну військову адміністрацію запитів, автомобілі адресно відправляються у 24-й ОМБр ім. Короля Данила, 150-й навчальний центр Командування Сил ТрО та в один з підрозділів Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗСУ.

Британські фермери урочисто передали привезені машини до Львівського хабу для подальшого адресного розподілу в автопарки різних підрозділів Сил оборони України. Фото: Львівська ОВА

Загалом за ініціативи згаданого вище фермера Марка Лерда наші захисники отримали від родин британських землеробів 330 позашляховиків різних марок та моделей.

Читайте також З Великобританії до України рухається колона з трьох десятків спецавтомобілів: відео

"Моя дружина – українка, в моїх дітей тече українська кров. Коли повномасштабна війна почалась, ми захотіли зробити щось корисне для допомоги вашій країні. Ми зрозуміли, що найбільша потреба є в транспортних засобах та амуніції, тож заснували ініціативу «Пікапи для миру». Спершу ми хотіли передати 100 автівок, однак вже змогли втричі більше. Продовжуємо", – зазначив один зі співзасновників ініціативи «Пікапи для миру» Вінг Гілінґам.

В конвоях збірний склад, найчастіше зустрічаються Toyota Hilux та Mitsubishi L 200, але вистачає і Ford F-150, Land Rover, SsangYong Musso, Volkswagen Amarok та повнопривідних машин інших брендів. Фото: Pick-Ups for PEACE

Найбільш "урожайною" у постачаннях стала торішня осінь (див. відео внизу інформаційної замітки). Як показав моніторинг Авто24, техніка йшла щомісяця. Так, 20 вересня прибув транспортний конвой з понад трьох десятків позашляховиків.

Торік цей шотландець сильно просив вибачення, що його пікап мав вм'ятину з лівого борту, а щоб компенсувати цю прикрість додав кілька мішків з медичним травматичним обладнанням, трохи аптечок, набори інструментів, мастило тощо. Погнуте крило нашим хлопцям не завадило, а те добро згодилося. Фото: Pick-Ups for PEACE

До речі, у вересневій партії прийшов 200-й за відліком всюдихід. Це був Isuzu, подарований благодійною організацією World Horse Welfare, яка раніше називалася Міжнародна ліга захисту коней.

Читайте також З Великобританії надійшла велика партія спецтехніки: яка саме

Майже через місяць, 18 жовтня, фермери пригнали невеличку партією машин у 10 пікапів, а 18 листопада – ще 35 всюдиходів. Як і раніше, це були добротні за технічним станом автомобілі з колісною формулою 4х4 та місткістю 2+3.

Машини діставалися до Львова самоходом, здебільшого пофарбовані у захисний однотонний зелений колір темних матових відтінків без піксельних нашарувань.

Щоб нашим воїнам не завдавати зайвого клопоту, фермери вже для нинішніх постачань самотужки фарбують техніку у власних гаражах чи сільських автомайстернях, або ж це роблять централізовано волонтери з сервісних автоцентрів у післяробочий час. Фото: Pick-Ups for PEACE

Станом на 24 січня ц.р. до України британськими фермерами в рамках акції "Пікапи для Миру" було відправлено 10 конвоїв та 268 автомобілів з усіляким майном на загальну суму 2,8 мільйона фунтів стерлінгів, тобто 140,4 мільйона гривень.

Читайте також З Великобританії в Україну надійшли незвичні автобуси

На сьогодні, як зазначається в повідомленні Львівської ОВА, кількість доставлених до своєрідного хабу обласної військової адміністрації сягає 330 одиниць.

Британські фермери везуть все, що потрібно, починаючи від медичної групи товарів (аптечки, препарати, мішки з травматичним обладнанням і т.п.), генераторів, зварювальних апаратів. Є також шанцевий реманент, ремонтні інструменти, розхідники – мастило, акумулятори, шини, лампочки тощо.

Мотлоху в машинах фермери до України не везуть, а що потрібно – добре знають, не соромляться запитувати й радитися. Фото: Pick-Ups for PEACE

Та й без підказок кладуть в багаж багато потрібного чого на свій розсуд. В один з пікапів хтось з фермерів навіть поклав нашим хлопцям дві пляшки справжнього шотландського віскі з запискою випити в день Перемоги над московськими загарбниками. Митники той незадекларований напій на кордоні не вилучили – побажання не тільки гарне, але й мотиваційне.

Читайте також Український біженець став заробляти в Британії 100 000 гривень на місяць

Нинішній конвой техніки від фермерів прийшов і уже розподілений, а тим часом у Великій Британії землероби формують новий транспортний караван. Аграрії бачать велику потребу України в таких машинах на передовій, де вони використовуються як розвідувальні, патрульні, рейдові чи евакуаційні.

Також в армійських підрозділах та мобільних групах ТрО по всій території України позашляховики з відкритими кузовами комплектуються турелями і кулеметами для боротьби з шахедами та іншими безпілотниками ворога.

Теги по теме
Новости фото Видео
Источник материала
Поделиться сюжетом