Демченко: Формується нова модель охорони кордону – оборонна
Демченко: Формується нова модель охорони кордону – оборонна

Демченко: Формується нова модель охорони кордону – оборонна

Збільшення кількості прикордонників є умовою сьогодення, оскільки Державна прикордонна служба зараз формує і продовжує підсилювати свої можливості, створюючи підрозділи нового зразка бригадного типу.

Про це сказав помічник голови ДПСУ – прессекретар відомства Андрій Демченко в інтерв'ю Укрінформу. 

За його словами, будуть створені підрозділи, які фактично можуть здійснювати бойові дії, маючи на озброєнні артилерію й інші засоби для ураження техніки противника.

"Саме цим викликано збільшення чисельності штату ДПСУ, бо в подальшому ці підрозділи будуть тримати оборону кордону. Це вже не буде та модель охорони, яка була раніше. Це вже буде військова складова", - сказав він.

Демченко нагадав, що зараз сформовані дві бригади – "Сталевий кордон" та "Помста", які активно виконують завдання на лінії фронту. "І ми продовжуємо нарощувати кількість таких підрозділів у структурі ДПСУ. Тому збільшення штату Держприкордонслужби обумовлено тим, що формуються нові підрозділи. Вже є напрацювання у цьому напрямку", - сказав речник.

Демченко зауважив, що підрозділи братимуть під контроль державний кордон після виходу на всю протяжність міжнародно визнаного кордону України. "У будь-якому випадку буде нова модель охорони кордону: не захист, а саме оборона. Прикордонники, як і раніше, залишатимуться перші на кордоні, тому вони повинні мати потужні засоби для того, щоб у разі небезпеки відбити атаку ворога", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби на 15 тисяч військовослужбовців. 

Источник материала
Поделиться сюжетом