Дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ скасовано – в.о. ректора Семенова
Дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ скасовано – в.о. ректора Семенова

Дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ скасовано – в.о. ректора Семенова

Джерело: фейсбук, Виконувачка обов’язків ректора Національного авіаційного університету (НАУ), депутатка Київради Ксенія Семенова.

“Державна інспекція архітектури та містобудування України анулювала дозвіл (Реєстраційний номер ІУ013210909218) на виконання будівельних робіт на території Національного авіаційного університету за моєю заявою. Перед тим відповідне рішення прийняла Наглядова рада НАУ. Дозвіл в 2021 видала ДАБІ в останній день свого існування, як і багато інших сумнівних дозволів. У жовтні 2021 ДІАМ зафіксувала численні порушення в цьому дозволі. Цей проект суперечив будівельним нормам і, найголовніше, жодної вигоди для держави і університету, жодної соціальної інфораструктури там не значилось”

На сайті НАУ також повідомляється, що на засіданні Наглядової ради НАУ, що відбулося минулого тижня, були розглянуті та детально вивчені всі документи щодо інвестиційної угоди на забудову території, укладеної ще у 2007 році, хронологію подій, що відбувалися після підписання, вивченні звіти аудиторської служби, інших відповідних органів, що зафіксували всі порушення, невиконані зобов’язання та втрати, яких зазнав НАУ внаслідок підписання угоди попереднім керівництвом університету.

“Беручи до уваги всі наявні факти та матеріали, було прийнято рішення про наступні дії: провести претензійно-позовну роботу щодо інвестиційної угоди, яка суперечить інтересам університету, анулювати дозвіл на будівництво 14 житлових комплексів, добитися відповідальності посадових осіб, що спричинили ухвалення рішень, які призвели до втрати державного майна і стагнації університету”, – сказано в повідомленні.

Ксенія Семенова була призначена в.о. ректора НАУ у квітні 2024 року. В одному з інтерв’ю вона сказала, що боротиметься з негативним спадком, залишеним колишнім ректором Максимом Луцьким, зокрема йдеться про те, що він по собі залишив борги й договір на будівництво 15 ЖК.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны