20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Пукнути в дерево": прем'єр Словаччини Фіцо заявив, що допомога Україні нічого не змінить
"Пукнути в дерево": прем'єр Словаччини Фіцо заявив, що допомога Україні нічого не змінить

"Пукнути в дерево": прем'єр Словаччини Фіцо заявив, що допомога Україні нічого не змінить

За словами Роберта Фіцо, ситуацію в Україні нібито не змінить ні допомога від США та Євросоюзу, ні 4 млн євро, які словацькі активісти зібрали для закупівлі боєприпасів для української армії.

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо прокоментував збір грошей, організований словаками для закупівлі боєприпасів для України. Політик заявив в інтерв'ю для JOJ24, що це не змінить ситуацію, пише Noviny.

На сайті ініціативи Ammunition for Ukraine йдеться, що словаки зібрали вже 4 млн євро.

Фіцо ж сказав, що люди мають право робити зі своїми грошима те, що вважають за потрібне. Однак це не змінить ситуації. Ба більше, він заявив, що допомога Україні від США та Євросоюзу також нібито не вплине на справи на фронті.

"Через рік-два буде те саме — всі гроші буде витрачено, можливо, частину їх буде вкрадено, але в Україні нічого не зміниться, і ми будемо там, де перебуваємо зараз. Це моя позиція. Ось чому я все одно віддаю перевагу мирному рішенню, припиненню вогню за будь-яку ціну", — сказав Фіцо.

При цьому він сказав, що поважає словаків і їхнє рішення витрачати гроші на допомогу Україні.

"Нехай кожен громадянин Словацької Республіки робить зі своїми грошима, що хоче, це його рішення. Знаєте, що кажуть чехи? Що це як prd do Stromovky (можна перекласти як "пукнути в дерево", — ред.). Вибачте за вираз, це символічно, це символічно", — заявив.

Щоправда, зазначив, що вони "мають право думати, що кулі та бомби важливіші за допомогу хворим на рак у Словаччині".

"Якби ми сьогодні сказали, що давайте зробимо збір для хворих на рак, напевно, не так багато зібрали б", — сказав Фіцо.

Крім того, під час розмови з журналісткою сказав, що Словаччина насправді допомагає Україні. Він нагадав про реверс газу, який було затверджено ще 2014 року, а також про відремонтований прикордонний перехід.

Нагадаємо, 21 квітня повідомлялося, що словацькі активістизібрали 2 млн євро на боєприпаси для України. Збирачі коштів кажуть, що кампанія спрямована на те, щоб показати, що більшість громадян Словаччини не згодні зі зміною зовнішньої політики уряду після минулорічних виборів.

Теги по теме
Украина Россия война Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом