Як гігабітна швидкість "Домашнього Інтернету" від Київстар покращує користувацький досвід
Як гігабітна швидкість "Домашнього Інтернету" від Київстар покращує користувацький досвід

Як гігабітна швидкість "Домашнього Інтернету" від Київстар покращує користувацький досвід

Серед українських інтернет-провайдерів "Домашній Інтернет" від Київстар має найбільшу гігабітну мережу. Збільшеною швидкістю вже можуть скористатись абоненти у тридцяти містах, а інвестиції у її розвиток склали понад 44 млн. грн за час повномасштабного вторгнення.

Стандартна швидкість фіксованого зв’язку – до 100 Мбіт/с. Цього достатньо для користування інтернетом вдома, але якщо в будинку є велика кількість користувачів та пристроїв, швидкості може не вистачити для комфортного завантаження сайтів. Саме тому, Київстар з 2021 року почав стрімко модернізувати гігабітне обладнання послуги "Домашній Інтернет" та інвестувати кошти у її розвиток. Тепер понад 70% абонентів послуги можуть збільшити швидкість інтернету та замість стандартної отримати гігабітну, тобто, до 1 Гбіт/с.

Опція гігабітної швидкості від Київстар вже доступна як у великих містах: Київ, Дніпро, Львів, Рівне, Хмельницький, Луцьк, Тернопіль, так і містах районного значення: Біла Церква, Кам'янець-Подільський, Нетішин, Дрогобич, Мукачево, Нововолинськ, Бориспіль тощо. Також компанія точково модернізувала обладнання ще у 100 містах України, а це означає, що за певними адресами користувачі у цих містах можуть підключити послугу та насолоджуватись швидкісним інтернетом.

Перевірити доступність Гігабіту від Київстар можна за посиланням.

"В умовах постійного зростання кількості гаджетів та користувачів у домівках українців, збільшення стандартної швидкості зі 100 Мбіт/с до 1 Гбіт/с – це гігієнічне покращення зручності доступу до мережі Інтернет. Саме тому нашим фокусом від 2021 року є модернізація нашого обладнання у різних містах України для якісного розвитку Гігабіту", - прокоментував Сергій Сухорук, керівник департаменту фіксованого зв’язку Київстар.

Гігабітна швидкість покращує користувацький досвід

Завдяки гігабітній швидкості великі файли можна завантажити значно швидше. До прикладу, файл обсягом 3 Гб за умови швидкості 100 Мбіт/с можна завантажити за 5 хв, при гігабітній швидкості такі файли завантажуються за 1 хв.

У разі якщо до однієї точки доступу одночасно під’єднується багато користувачів, наприклад, велика сім’я, гігабітна швидкість дозволить усім членам родини займатись своїми справами в мережі Інтернет і не хвилюватись про швидкість передачі даних.

Також, сьогодні велика кількість українців активно переглядають ОТТ-сервіси, Youtube та інші транслятори відеоконтенту, тому швидкість інтернету впливає на якість відео на великих екранах. Відповідно, завдяки Гігабіту користувачі можуть переглядати контент у високій роздільній здатності, наприклад 4k, у найкращій якості.

Як перейти на гігабітну швидкість

Абоненти, які вже користуються послугою "Домашній Інтернет" від Київстар можуть обрати тарифний план, що передбачає надання гігабітної швидкості, та замість стандартної до 100 Мбіт/с отримувати інтернет зі швидкістю до 1 Гбіт/с.

Гігабітна швидкість від Київстар доступна у більшості тарифних планів послуги "Домашній Інтернет". Щоб її протестувати поточні абоненти можуть змінити тариф на той, що дозволяє користуватись швидкістю до 1 Гбіт/с, спробувати її за 50 грн/міс чи підключити відповідну Суперсилу. Нові користувачі фіксованого зв’язку від Київстар можуть скористатись послугою "Спробуй Гігабіт" та тестувати гігабітну швидкість без доплат протягом перших 3 місяців.

Перед тим як переходити на тариф із підтримкою гігабітної швидкості, користувачам слід переконатись, що їх роутер підтримує її. Якщо він не відповідає цьому параметру – слід його замінити.

Детальніше про гігабітну швидкість від Київстар за посиланням.

Источник материала
Поделиться сюжетом