Як прибрати іржу з автомобіля: засоби, які видалять "рижики" за лічені секунди
Як прибрати іржу з автомобіля: засоби, які видалять "рижики" за лічені секунди

Як прибрати іржу з автомобіля: засоби, які видалять "рижики" за лічені секунди

Іржа є однією з найпоширеніших проблем, з якою стикаються власники автомобілів. Главред дізнався, як можна позбутися іржі в домашніх умовах.

Іржа - це жах для кожного власника автомобіля. Також іржа є однією з найпоширеніших проблем, з якою стикаються автомобілісти, і до неї потрібно ставитися дуже серйозно.

Вас також може зацікавити матеріал Главреду на автомобільну тематику: Як зрозуміти, що потрібно міняти гальма: поради, без яких не обійтися водіям.

Якщо ви помітили бульбашки під фарбою, плями та інші нерівності поверхні, відколи та вм’ятини на кузові автомобіля – швидше за все, ви теж боретеся з іржею.

Як прибрати дрібну іржу на машині

Існують дешевші способи боротьби з іржею. Експерти з автомобільного транспорту поділилися простим прийомом, який може миттєво видалити іржу з вашого автомобіля, використовуючи лише один популярний напій. Все, що вам знадобиться - це пляшка Coca-Cola і губка, пише Mirror.

Експерти кажуть, що дієтична кола працює, тому що це карбонат, який безпосередньо справляється з оксидами металів, які містяться в іржі. Coca-Cola також містить невелику кількість лимонної кислоти, яка може допомогти видалити плями. Водночас фосфорна кислота надає напою антикорозійну силу, достатньо міцну для боротьби з іржею на автомобілях.

Як прибрати іржавий наліт

Іржавий наліт на кузові автомобіля або металевих поверхнях може утворюватися через вплив вологи, солі або інших корозійних чинників. Щоб позбутися таких плям і повернути поверхням чистоту, можна скористатися різними засобами та методами.

Перш ніж приступити до очищення, переконайтеся, що поверхня авто чиста від бруду і дрібних піщинок. Промийте її теплою водою з миючим засобом, а потім ретельно висушіть. Використовуйте чисту м'яку тканину або губку, щоб не залишити подряпин.

Засоби для видалення іржавого нальоту

  1. Столовий оцет: Нанесіть оцет на м'яку тканину або губку і обережно протріть іржаві плями. Кислота в оцті допомагає розчинити іржу.
  2. Лимонна кислота: Змішайте лимонну кислоту з теплою водою в пропорції 1:1. Змочіть цим розчином губку і нанесіть на іржавий наліт. Залиште на кілька хвилин, потім промийте чистою водою.
  3. Рідина для зняття лаку: Змочіть ватний диск або м'яку тканину рідиною для зняття лаку (на основі ацетону) і протріть іржавий наліт. Будьте обережні з таким засобом, щоб не пошкодити фарбу.

Як прибрати іржу з машини без фарбування

Є багато предметів домашнього вжитку, які можуть допомогти вам видалити іржу, не вдаючись до хімічних засобів. Ось деякі з найпопулярніших саморобних засобів для видалення іржі з автомобілів:

Як попередити виникнення іржі на автомобілі

Щоб іржа не завдавала клопоту і не призводила до дорогого ремонту, слід дотримуватися заходів профілактики. Ось кілька порад, які допоможуть зберегти кузов автомобіля в чудовому стані:

1. Регулярне миття автомобіля

Мийте автомобіль теплою водою, але не використовуйте гарячу, особливо в холодну пору року. Це допоможе видалити солі та інші речовини, які сприяють корозії. У зимовий період мийте автомобіль щонайменше раз на тиждень, щоб змити дорожні реагенти та сіль.

2. Перевірка кузова на наявність іржі

Регулярно оглядайте кузов автомобіля на предмет появи "рижиків". Маленькі плями іржі легше видалити, ніж боротися з великими корозійними ураженнями.

Особливу увагу приділяйте місцям, які найбільше схильні до корозії, таким як нижня частина дверей, арки коліс, днище та місця, де лакофарбове покриття пошкоджене.

3. Використання захисних покриттів

Нанесіть спеціальне антикорозійне покриття на кузов автомобіля, особливо на його нижню частину. Це забезпечить додатковий захист від вологи та солі.

Покривайте воском кузов автомобіля. Віск допомагає заповнити мікротріщини у фарбі та створює захисний шар, який запобігає контакту металу з повітрям і вологою. Процедуру рекомендується проводити кожні 2-3 місяці.

4. Запобігання корозії на етапі ремонту

Якщо автомобіль зазнав пошкоджень, таких як вм'ятини або подряпини, відремонтуйте їх якомога швидше, щоб запобігти проникненню вологи в оголені ділянки металу.

Після ремонту обов'язково нанесіть захисне покриття або фарбу на відновлені ділянки, щоб запобігти корозії в майбутньому.

Автомобільні технології розвиваються швидше, ніж будь-коли. Через це сучасні автомобілі набагато краще борються з корозією, ніж старі. Однак іржа все ще може з’явитися і коли це трапляється, ви повинні впоратися з проблемою якомога швидше. Інакше з часом ваш автомобіль може стати лише купою металу.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом