Ізраїльські винищувачі завдали ударів по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану
Ізраїльські винищувачі завдали ударів по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану

Ізраїльські винищувачі завдали ударів по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану

ЦАХАЛ заявляє, що у другій половині понеділка ізраїльські винищувачі завдали ударів по двох позиціях "Хезболли" по півдні Лівану - Рачайя-аль-Фухар і Хіам.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

За даними ЦАХАЛу, серед цілей були позиції для запуску ракет і будівля, що використовувалася терористичним угрупуванням, та інші об'єкти інфраструктури.

ЦАХАЛ додали, що також обстрілював райони поблизу Айта-аш-Шаб з артилерії, щоб «усунути загрози».

Крім того, повідомляється, що ЦАХАЛ вночі винищувачами завдав ударів по об'єктам інфраструктури в Джабаль-Блаті і кількох будівлях терористичного угрупування в Марвахіні.

У понеділок вранці ліванське відділення терористичного ХАМАС випустило понад 20 ракет з Лівану по півночі Ізраїлю. У своїй заяві ХАМАС заявив, що запустив ракетний залп по військовій базі поблизу міста Кір'ят-Шмона.

За даними Армії оборони Ізраїлю, близько 20 ракет перетнули кордон під час атаки. Більшість снарядів були перехоплені системою протиповітряної оборони «Залізний купол», тоді як інші, ймовірно, впали на відкриту місцевість, йдеться в повідомленні.

Про руйнування або поранення не повідомляється.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що обстріляла джерело вогню з артилерії.

Ліванський осередок ХАМАС зберігає присутність у Лівані під захистом «Хезболли».

Пізніше в понеділок по Верхній Галілеї було випущено ще щонайменше 15 ракет, повідомили в ЦАХАЛі. Про поранення або руйнування не повідомляється.

Як повідомляв Укрінформ, ХАМАС готове погодитися на перемир'я з Ізраїлем на п'ять або більше років, скласти зброю та стати політичною партією після того, як буде створена незалежна Палестинська держава.

Фото: Israel Defense Forces

Теги по теме
Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом