Латвія передала Україні трансформатор із Ризької ГЕС та інше обладнання
Латвія передала Україні трансформатор із Ризької ГЕС та інше обладнання

Латвія передала Україні трансформатор із Ризької ГЕС та інше обладнання

Латвійська компанія "Latvenergo" з метою відновлення енергосистеми України передала українській стороні енергетичне обладнання.

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ.

Як зазначається, Україні було подаровано: трансформатор ТС-250000/330 потужністю 250 МВА, який раніше використовувався на Ризькій ГЕС; компресор стиснутого повітря GR110; 60 тонн трансформаторної олії. З доставкою негабаритного вантажу до місця призначення допомогла латвійська Державна пожежно-рятувальна служба. Транспортні витрати сплачені Євросоюзом.

«З постачанням високовольтного трансформатора, олії та компресора жителям України буде надано допомогу на побутовому рівні, а також для водопостачання та теплопостачання лікарень, шкіл та інших об'єктів. Давайте будемо єдиними, поки Україна не переможе!», - закликав адміністративний директор АТ "Latvenergo" Арніс Кургс.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року компанія "Latvenergo" за сприяння Посольства України в Латвії, Міністерства економіки Латвії та благодійного фонду Ziedot.lv організувала збір коштів для придбання енергетичного обладнання латвійського виробництва для ремонту енергетичних систем Чернігівської області, пошкоджених внаслідок російських обстрілів.

Фото: Delfi

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом