Лукашенко будує собі резиденцію в Росії за $50 млн – розслідування
Лукашенко будує собі резиденцію в Росії за $50 млн – розслідування

Лукашенко будує собі резиденцію в Росії за $50 млн – розслідування

Підконтрольна білоруському диктатору Олександру Лукашенку компанія викупила ділянку під Сочі. Зокрема там має бути побудований житловий комплекс під особисті потреби самопроголошеного президента Білорусі. Про це повідомляють Belpol і «Белсат».

Як зазначили розслідувачі, вартість майбутньої резиденції Лукашенка становить близько $50 млн. Її будують на території курортного селища Красна поляна, на ділянці площею понад 97 200 кв. м. Цю ділянку Білорусь отримала 2013 року після ратифікації угоди з Росією про взаємну передачу у власність земельних ділянок, уточнюють журналісти.

Резиденцію буде побудовано на території курортного селища Красна поляна, на ділянці площею понад 97 200 кв. м
скріншот

Ділянка перебувала в оперативному управлінні санаторію «Білорусь», проте у лютому 2022 року її продали фірмі «Комплекс-Інвест», якою керують колишні топчиновники з найближчого оточення Лукашенка. Секретне розпорядження про це особисто підписав так званий президент Білорусі.

Передбачається, що в резиденції буде три елітні котеджі площею понад 300 кв. м кожен, готель, ресторанний комплекс та шале площею 1002 кв. м.

Розслідувачі стверджують, що будівництво нової резиденції особисто контролює колишній керуючий справами президента Білорусі Віктор Шейман, який пішов у відставку з цієї посади у 2021 році. Шейман залишався єдиним чиновником високого рівня, який працював із Лукашенком із 1994 року.

Саме Шейман начебто наполіг на обладнанні у новій резиденції систем придушення безпілотників, металодетекторів, тепловізорів, радіометричного контролю та інших систем комплексної безпеки.

У резиденції буде три елітні котеджі площею понад 300 кв. м кожен, готель, ресторанний комплекс та шале площею 1002 кв. м
скріншот

За даними ЗМІ, нині Олександр Лукашенко має більш як десять резиденцій. Міжнародних гостей він найчастіше приймає у Палаці Незалежності у столиці Білорусі, а мешкає в Острошицькому Містечку під Мінськом.

До слова, Всебілоруські народні збори затвердили оновлену концепцію нацбезпеки та воєнну доктрину. Зокрема, декларація дозволяє надавати військову допомогу дружнім державам на підставі двосторонніх і багатосторонніх міжнародних договорів «для участі у відповідній діяльності з підтримання міжнародного миру та безпеки».

Як повідомлялося, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруська опозиція та її «куратори» нібито готують переворот у країні, планують захопити Кобринський район, оголосити нову владу та звернутися до НАТО щодо введення військ.

Источник материала
Поделиться сюжетом