"Ми тримаємо ситуацію під контролем": у ДПСУ розповіли, чи є загроза для України з боку Білорусі
"Ми тримаємо ситуацію під контролем": у ДПСУ розповіли, чи є загроза для України з боку Білорусі

"Ми тримаємо ситуацію під контролем": у ДПСУ розповіли, чи є загроза для України з боку Білорусі

Українські військовослужбовці продовжують стежити за ситуацією на кордоні з Білоруссю, щоб у разі виникнення загрози вжити необхідних заходів. Також продовжується будівництво захисних споруд вздовж державного кордону – від Волинської до Чернігівської області.

Проте зупинити ворога зможуть не фортифікації, а лише українські захисники. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, розвідники стежать за ситуацією в Білорусі, і поки що не відзначають прибуття туди значних підрозділів російських окупантів. Також продовжується зміцнення українсько-білоруського кордону від Волинської до Чернігівської області.

"Крім кордону з Росією, кордон з Білоруссю також залишається загрозливим напрямком. Наразі там немає значних підрозділів росіян. За тим, що там відбувається, стежать підрозділи розвідки. Ми тримаємо ситуацію під контролем, щоб у випадку небезпеки вчасно зреагували на цьому напрямку. Але ми не сидимо склавши руки в очікуванні, ми укріплюємо цей кордон від Волині до Чернігівщини", – заявив речник ДПСУ.

Також Демченко додав, що жодні фортифікаційні споруди самі по собі не можуть зупинити ворога – це здатні зробити лише українські воїни.

"Звичайно, фортифікаційні споруди, інженерний устрій відіграють велику роль – це і захист особового складу, і можливість ведення бойових дій. І, звичайно, це заходи, завдяки яким ми можемо знищувати ворога ще на підступах", – сказав Демченко.

Варто зазначити, що довжина українсько-білоруського кордону становить близько 1084 км. Області, що межують з Білоруссю: Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська та Чернігівська.

Раніше повідомлялося, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що інакше війна може закінчитися "припиненням існування України".

Як повідомляв OBOZ.UA, країни-члени НАТО вважають, що поки що немає ознак того, що Білорусь може офіційно долучитися до повномасштабної агресії проти нашої держави. Альянс також уважно моніторить рух військової техніки вздовж кордону з Білоруссю.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом