Мусієнко пояснив, чому важливо було повернути контроль над островом Нестрига на Херсонщині
Мусієнко пояснив, чому важливо було повернути контроль над островом Нестрига на Херсонщині

Мусієнко пояснив, чому важливо було повернути контроль над островом Нестрига на Херсонщині

Про це 24 Каналу розповів військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, зауваживши, що тепер можливостей проникати на правий берег Херсонської області в росіян буде менше.

Плацдарм надії

Мусієнко пригадав, що Росія створила Дніпровську флотилію. Її човни та катери діють по річці Дніпро, зокрема, перекинуті до Голої Пристані окупованої частини Херсонщини.

Два місяці тому російські окупанти вже пробували сплавитися на суднах та в такий спосіб заходити в тил українського угруповання, приміром, в Кринках.

Сподіваюсь, що (вийде розширити плацдарм у Кринках – 24 Канал). Це плацдарм надії, його так треба називати. Наші Сили роблять все, аби контролювати, не дати ворогу зайняти там позиції. А отже, я думаю, це не просто так. Це може бути підготовка до чогось більшого,
– припустив керівник Центру військово-правових досліджень.

Тому для протидії російським флотиліям, диверсійним групам та спецпризначенцям важливо тримати під контролем острів Нестрига.

Де розташований острів Нестрига: дивіться на карті

Оскільки є багато випадків, коли росіяни через острівці намагаються перебратися на правий берег Херсонської області. Тепер таких можливостей противник матиме менше.

Яка країна підтримує наступ України на Півдні

Військовий експерт зазначив, що Велика Британія симпатизує та підтримує дії України на Півдні. Зокрема, про це свідчить найбільший в історії пакет військової допомоги. Він розрахований на підтримку можливого поширення українського наступу на лівобережжя Херсонщини.

"Велика Британія все-таки морська держава, яка тривалий час, історично так склалося, вела, зокрема, морські війни. Вони також пам'ятають Кримську війну. Тому є катери, човни, і загалом підтримка наших дій на Півдні", – сказав Олександр Мусієнко.

Що ще відомо про острів Нестрига

  • У Центрі стратегічних комунікацій Сил оборони півдня розповіли, що повернення контролю над островом Нестрига у Херсонській області суттєво підвищить якість контроверсійних заходів. Дмитро Плетенчук сказав, що мовиться не про стратегію, а про порційні бої, це більше тактичне значення.
  • Він розташований на річці Дніпро на південний захід від Херсона, між населеними пунктами Велетенське та Стара Збур'ївка. Останній тимчасово окупований російськими військами.
  • Острів Нестрига входить до Національного природного парку "Нижньодніпровський".
  • На Херсонщині є загалом тисячі дрібних островів, які містяться у гирлі Дніпра. Херсонці називають їх плавнями.
Источник материала
Поделиться сюжетом