Намагання дискредитувати марафон «Єдині новини» є частиною інформаційної війни РФ - Лещенко
Намагання дискредитувати марафон «Єдині новини» є частиною інформаційної війни РФ - Лещенко

Намагання дискредитувати марафон «Єдині новини» є частиною інформаційної війни РФ - Лещенко

Телемарафон «Єдині новини» створений для того, щоб бути джерелом верифікованої інформації, а не фейків, і намагання його дискредитувати є частиною інформаційної війни Росії проти України.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Телемарафон створений для того, щоб бути джерелом верифікованої інформації, а не фейків. Зрозуміло, що один з методів боротьби Росії проти України – це дискредитація джерел, які надають верифіковану інформацію, інформацію без хайпу. Власне кажучи, частина російської інформаційної війни Росії проти України ведеться шляхом дискредитації марафону. Розуміючи, що якщо не буде марафону, то виникне медіахаос, а в таких умовах значно легше послабити суспільство внутрішньо перед російською агресією. Це треба усвідомлювати», - заявив він.

На його думку, коли лунають «подібні вкиди від українських політиків, то треба розуміти, що вони повністю співзвучні з російською пропагандою і займаються тим самим».

«Тут уже питання до спецслужб, чому українські політики повторюють цей вкид? Вони є частиною російської пропаганди чи корисними ідіотами – людьми, яких опоненти використовують у своїх цілях», – зазначив Лещенко.

Він також нагадав, що зараз росіяни активно розповсюджують наративи проте, що «треба у середині травня позбавляти Зеленського влади, проводити путч». «На жаль, деякі українські доморощені діячі люблять підхоплювати цей наратив, повторюючи російську пропаганду. Це ще один привід задуматися над інформаційною безпекою в середині країни», – додав Лещенко.

Як повідомлялося, 22 квітня громадська організація «Детектор медіа» презентувала щорічне дослідження «Індекс медіаграмотності української аудиторії». Воно засвідчило, що минулого року частка тих, хто вважає формат телемарафону виправданим, знизилася з 58% до 41%.

Источник материала
Поделиться сюжетом