Несіть корвалол: у Скабєєвої припадок через таємну поставку ATACMS Україні
Несіть корвалол: у Скабєєвої припадок через таємну поставку ATACMS Україні

Несіть корвалол: у Скабєєвої припадок через таємну поставку ATACMS Україні

Російські пропагандисти уважно стежили за ситуацією із військовою допомогою від США. Очевидно, що країна-агресорка намагалася зробити усе можливе, аби зірвати цей процес. Але нічого не вдалося. Сполучені Штати таки ухвалили подальшу підтримку для України.

Нехай запасаються корвалолом

В одному з сюжетів на російському телебаченні Скабєєва збісилася через продовження військової допомоги для України. Їх дратує, що вже буквально за кілька днів після того, як президент США Джо Байден підписав законопроєкт, військова допомога почне прибувати до України.

Зброї буде дійсно багато. Штати передадуть і БМП Bradley, і транспортні засоби HMMWV. Будуть і артилерійські боєприпаси.

Найбільше Скабєєву роздратувало, що Штати передадуть авіабомби та аеродромне обладнання. А це – натяк, що передача винищувачів F-16 станеться вже досить скоро. Пропагандисти бісяться, адже це – "потенційний носій ядерної зброї".

Також Скабєєва схвильована через інформацію про таємну передачу Україні далекобійних ракет ATACMSна 300 кілометрів. Вона перерахувала, що ця зброя допоможе Києву бити по тимчасово окупованому Криму. Кумедно, але й вона припускає, що Україна може запустити ці ракети по Мінську.

Військова допомога для України: коротко

  • Іспанія надастьУкраїні додаткову військову допомогу. Наша держава вже отримала партію артилерійських боєприпасів. А дещо пізніше Іспанія ще передасть легкі й важкі кулемети; захищені колісні транспортні засоби матеріально-технічного забезпечення; БМП; протитанкові засоби; гаубиці.
  • Штати працюють над пакетом допомоги для України на 6 мільярдів доларів. Туди увійдуть ракети до ЗРК Patriot та NASAMS, артилерійські боєприпаси, безпілотники тощо.
  • Влада Бельгії намагається прискорити постачання своїх винищувачів F-16 для України. Тепер там мають намір зробити це до кінця 2024 року.
Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом