Новим власником українського lifecell стане співвласник газети Le Monde
Новим власником українського lifecell стане співвласник газети Le Monde

Новим власником українського lifecell стане співвласник газети Le Monde

З української «дочки» Turkcell знято арешт, то ж тепер французький мільярдер Ксав’є Ньєль зможе завершити процедуру її купівлі.
Новим власником ТОВ «Лайфсел», тобто мобільного оператора lifecell, стане французький мільярдер, співвласник газети Le Monde, власник найбільшого телеком-провайдера Монако — Monaco Telecom, швейцарського телеком-провайдера Salt Mobile та ірландської телеком-компанії Eir Ксав’є Ньєль. Про це повідомило видання БізнесЦензор.
ТОВ «Лайфсел» разом з ТОВ «Укртауер» та ТОВ «Пейсел» (ТМ PayCell) належать турецькому телеком-холдингу Turkcell. Проте існували моменти, які унеможливлювали процедуру продажу. Йдеться про арешт корпоративних прав lifecell за зв’язки з підсанкційним російським олігархом Михайлом Фрідманом.
Але 22 квітня 2024 року Київський апеляційний суд скасував арешт 100% корпоративних прав ТОВ «Укртауер, а до того, 16 квітня, — скасував арешт 19,8% корпоративних прав ТОВ «Лайфсел» та 100% корпоративних прав ТОВ  «Пейсел» і це дозволило завершити процес продажу, пише БізнесЦензор остаточне рішення — за Антимонопольним комітетом України.
Turkcell планує виручити за українські активи $525 млн. Покупець — французька інвестиційна компанія NJJ Capital мільярдера Ксав'є Ньєля. Вона також має намір придбати компанію «Датагруп-Воля» — одного з лідерів телекомунікаційної галузі України. Після надання згоди АМКУ на придбання активів lifecell вони будуть об'єднані в одну групу. 
Про свій намір купити українські підрозділи Turkcell Ксав’є Ньєль заявив у січні. Він тоді сказав, що його компанія вже веде телекомунікаційні операції в сусідній з Україною Польщі через Iliad і мають великий обсяг трафіку в роумінгу між країнами. Тож, на думку Ксав’є Ньєля, така угода «має сенс». 
Майбутній власник українського lifecell Ксав’є Ньєль є засновником і мажоритарним акціонером третього за величиною мобільного оператора Франції Iliad, співвласником газети Le Monde, а також власником найбільшого телеком-провайдера Монако — Monaco Telecom, швейцарського телеком-провайдера Salt Mobile та ірландської телеком-компанії Eir. Станом на квітень 2024 року статки Ньєля оцінюють у $10 млрд.
ФОТО: JOEL SAGET/AFP з Getty Images
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны