Оклахомою в США пронісся торнадо: 4 загиблих і щонайменше 100 поранених
Оклахомою в США пронісся торнадо: 4 загиблих і щонайменше 100 поранених

Оклахомою в США пронісся торнадо: 4 загиблих і щонайменше 100 поранених

Страшне стихійний лихо вирувало в Оклахомі 28 квітня, внаслідок чого загинули чотири людини, серед яких і маленька дитина. Щонайменше 100 осіб були поранені, а понад 20 тисяч залишилися без електропостачання.

Наслідки потужного торнадо в США

Американське місто Сульфур, де проживає близько 5 тисяч осіб, зазнало найбільших руйнувань. Торнадо знищив будівлі в центрі, перекинув транспортні засоби та зірвав дахи, залишивши після себе руїни.

Ви просто не можете повірити в руйнування. Схоже, що всі підприємства в центрі міста (Сульфур – 24 Канал) були зруйновані,
– заявив губернатор Оклахоми Кевін Стітт.

Президент США Джо Байден уже провів телефонну розмову з губернатором Стіттом, запевнивши в повній підтримці федерального уряду.

Водночас влада штату повідомляє про додаткові жертви та значні матеріальні збитки в інших районах. Зокрема, біля міста Холденвілль загинули дві людини та було зруйновано чимало будинків.

Як його відновити? Це повне спустошення. Це божевілля, ти хочеш допомогти, але з чого почати,
– сказала Келлі Трасселл, місцева жителька Сульфура.

Що робити у разі загрози стихії

  • На півдні Китаю в місті Гуанчжоу 27 квітня сильний торнадо забрав 5 життів та поранив 33 особи. Сильна стихія мала третій рівень інтенсивності, призвела пошкодження 141 фабричної будівлі. Рятувальні служби вирушили на місця подій та згодом завершили рятувальні роботи.
  • Торнадо, це одна з тих стихій, до якої слід ретельно бути готовим, якщо ви живете в районі, де це явище можливе. Експерти радять: слідкуйте за прогнозами погоди, бути уважним до попереджень метеорологічних служб та підготувати про всяк випадок запас їжі, води одягу та медикаментів.
  • Коли вир насувається, слід знайти найближче укриття. Під час торнадо найкраще перебувати в підвалі або внутрішній кімнаті без вікон на нижньому поверсі. Можна використовувати матраци, ковдри або подушки, аби захистити себе від уламків, спричинені руйнуваннями.
Теги по теме
США прогноз погоды
Источник материала
Поделиться сюжетом