Папа Римський візьме участь у сесії G7, присвяченій ШІ
Папа Римський візьме участь у сесії G7, присвяченій ШІ

Папа Римський візьме участь у сесії G7, присвяченій ШІ

В Італії переконані, що присутність понтифіка на цій сесії зробить вирішальний внесок у визначення нормативних, етичних і культурних рамок для штучного інтелекту.

Папа Римський візьме участь у саміті «Великої сімки» під головуванням Італії, який відбуватиметься з 13 по 15 червня. Це підтвердила пресслужба Ватикану після заяви прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, яка повідомила, що Папа Франциск виступить на сесії, присвяченій штучному інтелекту, відкритій також для країн, які не є членами G7, пише Vatican News 

Мелоні зазначила, що це буде перший в історії виступ глави католицької церкви на саміті G7 . Вона  підкреслила, що італійський уряд прагне розвинути внесок Святого Престолу в питання штучного інтелекту, зокрема, той, який запропоновано «Римським закликом до етики в застосуванні ШІ» у 2020 році, який поширює Папська академія «За життя».  

«Я переконана, що присутність Папи зробить вирішальний внесок у визначення нормативних, етичних і культурних рамок для штучного інтелекту, тому що на цьому ґрунті, на основі сьогодення і майбутнього цієї технології, вкотре буде оцінюватися наша здатність, здатність міжнародної спільноти, робити те, про що інший Папа, святий Іван Павло II, нагадав у своїй знаменитій промові в ООН 2 жовтня 1979 року: "Політична, національна і міжнародна діяльність походить від людини, здійснюється через людину і призначена для людини”», - наголосила очільниця італійського уряду. 

Фото: сайт Vatican News 

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом