Підтримка Байдена у протистоянні із Трампом падає – соцопитування CNN
Підтримка Байдена у протистоянні із Трампом падає – соцопитування CNN

Підтримка Байдена у протистоянні із Трампом падає – соцопитування CNN

Підтримка Байдена у протистоянні із Трампом падає – соцопитування CNN

Половина американців не задоволені обома кандидатами, серед яких їм доведеться обирати.

Дональд Трам випереджає чинного президента США Джо Байдена у передвиборчих перегонах на пост президента. Так, згідно з новим опитуванням CNN, проведеним SSRS, підтримка Трампа стабільно тримається на рівні 49%, тоді як підтримка Байдена зменшилась із 45% до 43%.

Згідно з опитуванням соціологів, 55% американців зараз вважають, що президентство Трампа було успішним, хоча 44% характеризують його як провал. При цьому видання нагадує, що наприкінці терміну Трампа його президентство вважали провальним 55% громадян.

Оцінюючи перебування на посаді президента Байдена на посаді досі, 61% вважають, що його президентство було невдалим, тоді як 39% вважають, що воно стало успішним.

Що ж стосується партійної єдності в США, то 92% республіканців вважають час перебування Трампа на посаді успішним, у той час як лише 73% демократів кажуть, що Байден досяг успіхів під час президентства.

«Негативні погляди на діяльність Байдена на посаді зберігалися протягом більшої частини його президентства. У новому опитуванні 60% не схвалюють його роботу і 40% схвалюють, приблизно так само, як в опитуванні рік тому», - зазначає CNN.

Попри це враження американців від обох кандидатів залишаються переважно негативними  – 58% виборців негативно ставляться до Байдена, а 55% до Трампа, а 53%, кажуть, що вони незадоволені кандидатами, серед яких їм доводиться вибирати на цьогорічних президентських виборах.

17% виборців мають негативні погляди як на Байдена, так і на Трампа, але обираючи між ними, більшість  віддають перевагу Трампу – 43% супроти 31% тих, хто оберуть Байдена. При цьому 25% цієї групи сказали, що вони б проголосували за когось іншого чи пропустили б вибори.

Опитування CNN було проведено SSRS з 18 по 23 квітня серед 1212 громадян, відібраних на основі ймовірнісної групи, включаючи 967 зареєстрованих виборців. Опитування проводилися онлайн або по телефону. Похибка вибірки складає плюс-мінус 3,4 відсоткових пункти. Для результатів серед зареєстрованих виборців це плюс-мінус 3,8 пункти.

На президентських виборах у США в листопаді очікується реванш Трампа і Байдена, оскільки і демократ, і республіканець уже отримали достатню кількість делегатів від своїх партій на праймеріз, що дозволяє їм стати кандидатами у президенти. Аналітик Петро Герасименко розмірковував, хто кращий для України — Байден чи Трамп.

А про те, чого очікувати Україні й світу в разі нового “пришестя” Дональда Трампа, розповідав колишній посол України у США та Франції Олег Шамшур.

Источник материала
Поделиться сюжетом