Продаж артефактів в інтернеті: керівник Одеського археологічного музею написав заяву в поліцію
Продаж артефактів в інтернеті: керівник Одеського археологічного музею написав заяву в поліцію

Продаж артефактів в інтернеті: керівник Одеського археологічного музею написав заяву в поліцію

В Одеському археологічному музеї після виявлення глиняних люльок XVI-XVIII сторіч на одному з приватних інтернет-аукціонів перевіряють експонати у сховищах, а керівництво звернулося до правоохоронців.

Про це в коментарі журналістам повідомив директор Одеського археологічного музею Ігор Піструїл, передає Укрінформ.

За словами Піструїла, фотографії речей з номерами музею з’явилися на сайті колекціонерів Violity 15 квітня. Йдеться про глиняні люльки XVI-XVIII сторіч, які потрапляли на південь України з Туреччини.

«Ввечері 16 квітня ми про це дізналися, а 17 квітня я звернувся в поліцію. З’ясувалося, що правоохоронні органи вже знали про подію, я тільки написав заяву про те, що прошу з’ясувати, що то за інформація з’явилася. І якщо дійсно музейні експонати пропали, прошу повернути їх до фондів», - повідомив директор музею.

Також в музеї почали шукати зазначені люльки у фондах, однак, каже Ігор Піструїл, процес уповільнюється через нестачу працівників.

«Зі свого боку ми перевіряємо наявність люльок в наших колекціях, але в нас не вистачає людей. За штатним розкладом в фондах повинні працювати 5 людей, а по факту працює 1.5, тому ми не можемо це швидко робити. Одна співробітниця у відпустці, інша - на конференції, це ускладнює ситуацію», - сказав директор музею.

Також він зауважив, що наразі тривають слідчі дії, правоохоронці не інформують про хід розслідування.

«Сподіваюся, що всі предмети знайдуться, ми дуже переживаємо за нашу колекцію. Склад музейних працівників поновився, хтось поїхав, хтось пішов в армію, ми все перевіряємо і сподіваємося на розуміння і підтримку одеситів», - додав Ігор Піструїл.

Як повідомляв Укрінформ, на одному з приватних інтернет-аукціонів виявили в продажу турецькі та татарські люльки XVI-XVIII століть із фондів Одеського археологічного музею.

Теги по теме
полиция Одесса Интернет
Источник материала
Поделиться сюжетом