Рішення є: ЗСУ можуть бити західною зброєю по РФ - майор розкрив сценарій
Рішення є: ЗСУ можуть бити західною зброєю по РФ - майор розкрив сценарій

Рішення є: ЗСУ можуть бити західною зброєю по РФ - майор розкрив сценарій

Олексій Гетьман прокоментував передачу Україні нових видів озброєнь.

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман прокоментував передачу Україні нових видів озброєнь і заборону завдавати ударів по території РФ західною зброєю.

"Ми пам'ятаємо прохання наших партнерів про незастосування їхньої зброї по РФ. Хоча це прохання, ймовірно, неофіційно скасовано", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Він пояснив, що виглядає дивним, коли пускова установка стоїть на умовних півметра на території РФ, з неї стріляють по Україні, але ЗСУ не може її знищити через те, що це російська територія.

"Адже навіть уламки ракет завдадуть шкоди, і якщо партнери України бояться ескалації, то їм потрібно пам'ятати, що росіяни вже б спровокували, якби хотіли цього. З іншого боку, жартома кажучи, за ракетами можна зробити те ж саме, що зробили росіяни, коли перемалювали "герані", кажучи, що це не іранські БПЛА", - додав Гетьман.

Військова допомога Україні - останні новини

23 квітня Сенат Конгресу США проголосував за ухвалення пакета допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню в розмірі 95,3 мільярда доларів. У рамках цієї допомоги Україна отримає 60,84 мільярда доларів.

24 квітня президент США Джо Байден підписав законопроєкт про надання військової та економічної допомоги Україні на 60 млрд доларів, а також іншим союзникам США. Пакет нової допомоги надішлють Україні протягом кількох годин.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що постачання військової допомоги в Україну вже почалося. Про те, що вже почалися поставки частини зброї та боєприпасів для України, заявив представник Пентагону Патрік Райдер.

У Пентагоні сказали, коли Україна отримає перші F-16. Україна отримає більше ескадрильї подарованих літаків F-16, які прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом.

Хто такий Олексій Гетьман?

Олексій Гетьман - український військовий експерт, майор ЗСУ. Ветеран російсько-української війни.

Як військовий експерт коментує події війни Росії проти України на радіо, телебаченні та Інтернет-ресурсах.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом