Російське окупаційне угруповання в Україні за квітень скоротилося
Російське окупаційне угруповання в Україні за квітень скоротилося

Російське окупаційне угруповання в Україні за квітень скоротилося

Російське командування не може повноцінно вирішити завдання з накопиченням людського ресурсу через високий рівень втрат.

Цікаве явище зараз спостерігається в зоні бойових дій з російськими окупаційними військами. Річ у тім, що з початку квітня загальна їхня чисельність саме в зоні БД скоротилася майже на 10 тисяч.

Так, станом на кінець квітня угруповання РОВ в Україні обчислюється в 466 тисяч тіл. Своєю чергою, на початок квітня окупантів в Україні було понад 475 тис. Таке разюче скорочення відзначається вперше за більш ніж два роки активних бойових дій.

За групами військ ситуація така.

ГВ "Дніпро", зона відповідальності лівобережна Херсонщина і Запорізька область - найчисленніша.

На початок квітня була трохи більше 129 тис., станом на зараз - понад 129,5 тис. тіл.

ГВ "Оборони Криму", тут усе зрозуміло із зоною. Була 13,5 тис. тіл, станом на зараз - усе ті самі 13,5 тис. тіл.

ГВ "Схід", зона відповідальності південний захід Донецької області, частина східної Запорізької. Я її називаю ГВ "Затичка", оскільки її функціонал приблизно саме такий.

На початок квітня 51,5 тис тел, на зараз - 51,5 тис тел. Практично без змін.

ГВ "Південь", зона відповідальності Донецька область, найбоєздатніша й найагресивніша ГВ.

Була 113,5 тис. тіл, зараз - 114 тис. тіл. Незначний приріст, але при цьому в її складі продовжують залишатися підрозділи, передислоковані із зони відповідальності ГВ "Центр".

ГВ "Центр", зона відповідальності - Лиманський напрямок, основна локація - Кремінна.

Була 87,5 тис. тіл, на зараз - 86 тис.

ГВ "Захід", зона відповідальності - Куп'янський напрямок, а віднедавна більша частина Лимано-Куп'янської осі. Група з найбільшою танковою компонентою серед усіх.

Була понад 81 тис тіл, на зараз - 71,5 тис тіл. Значне скорочення, як через втрати, так і через реорганізації та передислокації.

Окремо хотів би відзначити новосформовану ГВ "Північ", створену на базі груп прикриття кордону "Брянськ", "Курськ" і "Бєлгород". До реформи їхня чисельність була 35,5 тис тіл, а станом на зараз - 49,5 тис тіл. Приріст на 10 тис. тіл, але при цьому, такої чисельності недостатньо для повноцінного контролю наявного кордону з Україною, не кажучи вже про загрози вторгнення і захоплення Харкова, або Сум, або Чернігова. Крім того, підкреслю, що ця ГВ знаходиться поза зоною бойових дій.

Таким чином, можна констатувати, що російське командування не може повноцінно вирішити завдання з накопиченням людського ресурсу через високий рівень втрат. За необхідності швидкого посилення однієї з ГВ на будь-якому напрямку, використовуються не стільки резерви, скільки ресурс інших ГВ.

Усе це вказує на неминучість посилення мобілізації в Росії, нинішній рівень якої командування РОВ абсолютно не влаштовує і не дає змоги одночасно як компенсувати втрати в нуль, так і нарощувати присутність у зоні БД і формувати нові підрозділи на території самої РФ. Тільки, щось одне або півтора, за рахунок вже наявного ресурсу.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом