Справа не тільки в прикметах: чому не можна обламувати бузок
Справа не тільки в прикметах: чому не можна обламувати бузок

Справа не тільки в прикметах: чому не можна обламувати бузок

У квітні-травні починає пишно цвісти бузок, і багато людей сприймають це як знак. Одиницям вдається впоратися зі спокусою і не обламати гілки куща заради гарного букета або ще більш явного цвітіння культури. Розповідаємо, чому не можна ламати бузок і чим це може загрожувати.

  • Чи можна рвати бузок на вулиці - думка біологів
  • Чи можна рвати бузок в Україні - порада юриста
  • Чому не можна рвати бузок - прикмети

Чи можна рвати бузок на вулиці - думка біологів

Люди, які все своє життя присвятили вивченню рослин, категорично забороняють обламувати гілки бузку. Уся справа в міфі, який передається з покоління в покоління - мовляв, якщо обрізати бузок, то він буде краще цвісти наступного року. Але "обрізати" і "зламати" - це різні речі. Якщо вже ви хочете допомогти бузку, то дочекайтеся, коли кущ відцвіте, візьміть чистий секатор і обріжте насіння, яке залишилося на місці суцвіть.

Основна причина, чому заборонили рвати бузок - це спроба вберегти рослину від загибелі. Обламати гілки - значить збільшити шанси на в'янення чагарнику. Що більше ви будете безконтрольно ламати гілки, то гірше бузок цвістиме наступного сезону. Якщо робити це регулярно, то незабаром чагарник зовсім зачахне і загине.

Чи можна рвати бузок в Україні - порада юриста

Багато фахівців у галузі юриспруденції точно знають, чи можна ламати бузок, згідно із законодавством нашої країни. Будь-які культури, які ростуть на ділянках загального користування, зокрема бузок, вважаються об'єктами благоустрою. Якщо ви їх зіпсуєте, то завдасте шкоди майну, що належить місту. За це існує відповідальність, вона становить від 20 до 80 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. З тієї ж причини заборонено облаштовувати городи, висаджувати дерева і квіти, проводити будь-які будівельні роботи на ділянках, які вважаються об'єктами благоустрою.

Чому не можна рвати бузок - прикмети

Народні повір'я також допомагають з'ясувати, чи потрібно ламати бузок для того, щоб залучити в життя щастя. Вважається, що якщо ви хочете налагодити стосунки в родині, заробити більше грошей, відлякати недоброзичливців, то можете поставити вдома букет фіолетового бузку. У жодному разі не варто використовувати для цього білі квітки - вони, навпаки, призводять до злиднів, сварок, розладів, зрад і навіть необхідності покинути дім через причини, несумісні зі щасливим життям у ньому.

Источник материала
Поделиться сюжетом