Столтенберг виступив у Верховній Раді та пообіцяв, що Україна буде членом Альянсу
Столтенберг виступив у Верховній Раді та пообіцяв, що Україна буде членом Альянсу

Столтенберг виступив у Верховній Раді та пообіцяв, що Україна буде членом Альянсу

/politics/a689485-v-kiev-s-neobjavlennym-vizitom-pribyl-hensek-nato-obsudil-s-zelenskim-postavku-patriot

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у понеділок, 29 квітня, під час свого візиту до Києва, відвідав Верховну Раду, де виступив перед народними депутатами. Про це повідомляє прес-служба українського парламенту.

- Україна продовжує стояти перед жахливим випробуванням. Демократичний світ також піддається випробуванню. Ми маємо разом подолати цей момент заради вашої безпеки, заради нашої безпеки та безсмертної свободи України, - сказав він.

Народна депутатка від «Євросолідарності» Ірина Геращенко у своїх соцмережах написала, що Столтенберг з трибуни ВР ще раз підтвердив, що Україна буде членом Альянсу. За словами Геращенка, він віддав честь мужності українського народу та Збройних сил, які протистоять російській агресії, і наголосив, що майбутнє членство України в НАТО має убезпечити його від нових загроз, зазначила депутат.

Глава парламенту Руслан Стефанчук назвав візит Столтенберга до українського парламенту «чітким та однозначним сигналом для всіх: українців, міжнародних партнерів та ворога, що Україна не одна у своїй боротьбі з агресором». За словами спікера, він обговорив із генсеком ситуацію з безпекою та оборонні потреби держави у боротьбі з агресором.

  • 29 квітнядо Києва з неоголошеним візитом прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг. Це вже третій візит Столтенберга до України від початку повномасштабного вторгнення.
  • На зустрічі Зеленського та Столтенберга обговорили ініціативу створення спецфонду фінансової підтримки української оборони на 100 мільярдів євро терміном на п'ять років. Також на зустрічі було обговорено додаткові системи Patriot для України.
Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом