Тренер олімпійської збірної України міг очолити Шахтар: чому коуч відповів відмовою
Тренер олімпійської збірної України міг очолити Шахтар: чому коуч відповів відмовою

Тренер олімпійської збірної України міг очолити Шахтар: чому коуч відповів відмовою

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна контактував із коучем Олександрії та олімпійської збірної України з футболу щодо можливої співпраці. Але отримав від Руслана Ротаня "гарбуза".

Міг піти на підвищення

Нинішній тренер Олександрії відмовився від пропозиції "гірників". Ротань не захотів підводити Олександрії та її керівництво, яке довірило йому місце головного тренера команди ще у грудні 2022-го року.

Тому у жовтні 2023-го року Шахтар зупинив свій вибір на кандидатурі асистента головного тренера Феєнорда Маріно Пушича. Донеччани уклали контракт із нідерландським спеціалістом до кінця червня 2026-го року. А Ротань продовжив працювати на чолі Олександрії.

Відзначимо, що обидві команди перебувають у різних частинах турнірної таблиці УПЛ-2023/2024: Шахтар бореться за чемпіонство (61 очко), а Олександрія йде аж на 12-му місці (26 балів).

У минулому турі української першості донецький клуб розгромив на виїзді ЛНЗ 0:3, а підопічні Ротаня розписали нульову із Колосом.

Що відомо про тренерський шлях Руслана Ротаня

  • Розпочав свою тренерську кар'єру у ролі асистента головного наставника донецького Олімпіка у жовтні 2018-го.
  • У грудні того ж року Ротань очолив молодіжну збірну України U-21, якою керував до липня 2023-го (47 матчів).
  • Із 21 грудня 2022-го року є головним тренером Олександрії (вже 44 поєдинки на чолі команди).
  • Наприкінці лютого 2023-го року був виконувачем обов'язків головного коуча збірної України. Провів на чолі команди лише одну гру.
  • Із липня 2023-го очолює олімпійську збірну України паралельно із роботою в Олександрії.
  • У поточному сезоні-2023/2024 Олександрія під керівництвом Руслана Ротаня провела вже 29 матчів, у яких здобула 7 перемог, розписала 8 мирових та зазнала вже 14 поразок.
Теги по теме
футбол Шахтер
Источник материала
Поделиться сюжетом