Ціни на полуницю підвищаться на 10%: українців попередили
Ціни на полуницю підвищаться на 10%: українців попередили

Ціни на полуницю підвищаться на 10%: українців попередили

Сезон полуниці незабаром розпочнеться, і це може вплинути на ціни на цю ягоду в Україні. За даними експертів, вартість полуниці може зрости на 10% порівняно з минулим роком.

За словами Максима Гопки, аналітика Українського клубу аграрного бізнесу, сезон полуниці зазвичай починається у середині травня і триває до кінця літа, але погодні умови можуть вплинути на врожайність.

"Наступні кілька тижнів прогнозується прохолодна погода, що може сповільнити ріст ягід. Існує ризик нічних заморозків, які можуть вплинути на виробництво", - пояснює Гопка. Він прогнозує, що ціни на полуницю можуть зрости на 10% порівняно з попереднім роком.

Тетяна Попович, керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар", зауважує, що вже зараз спостерігаються втрати урожаю через заморозки. Це може призвести до подорожчання полуниці на місцевому ринку.

Раніше Politeka також писала, що з травня може відбутися підвищення тарифу на електрику для населення, досягаючи близько 3,5 грн за 1 кВт-год. Наразі вартість електроенергії для населення становить 2,64 грн за кВт-год. Уряд заморозив перегляд тарифів на опалювальний сезон, але з 1 травня їх можуть переглянути. Детальніше про це можна почитати у статті.

Останні новини України:

Ціна на газ: у "Нафтогаз" оголосили, скільки треба платити з 1 квітня

Тариф на газ зросте з квітня, але не у всіх: які ціни встановлені в українських компаніях

Одноразова грошова допомога 5000 гривень: хто з українців може ії отримати

Теги по теме
цены
Источник материала
Поделиться сюжетом