У Маріуполі окупанти розібрали пошкоджену ними школу, побудовану ще у XIX сторіччі
У Маріуполі окупанти розібрали пошкоджену ними школу, побудовану ще у XIX сторіччі

У Маріуполі окупанти розібрали пошкоджену ними школу, побудовану ще у XIX сторіччі

У тимчасово захопленому армією РФ Маріуполі окупанти розібрали пошкоджену ними колегіум-школу № 1, побудовану ще у XIX сторіччі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграміповідомила міська рада українського Маріуполя та опублікувала відповідне фото з місця події.

«Фотофакт! Ось, що залишилося від маріупольської колегіум-школи № 1. Окупанти розібрали її. Мета - знищити докази того, як вони обстрілювали мирні об’єкти, та переписати історію Маріуполя по-російські. Ця школа – одна з найстаріших навчальних закладів Маріуполя…Школа пережила дві світові війни, але не російську окупацію», - йдеться у дописі під фото.

Зазначається, що цей навчальний заклад був побудований у 1894 році, до революції 1917 року, тут розташовувалася Маріїнська жіноча гімназія.

У міській раді нагадали, що під час блокади Маріуполя після 24 лютого 2022 року, за попередніми даними, росіянами пошкоджено 90% усіх шкіл міста – 54 навчальні заклади. З них, 19- мають критичні ушкодження, а дев’ять шкіл зруйновано повністю. Багато з цих приміщень використовувалися в якості укриттів. В них переховувалися від російських обстрілів маріупольські родини.

Як повідомлялося, нещодавно у тимчасово захопленому загарбниками Маріуполі окупанти знищують будівлю Товариства сприяння обороні України (ТСОУ), також зруйнували пам'ятник на честь 500-річчя українського козацтва.

Агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Ворог перетворює Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Фото: Міськрада Маріуполя

Теги по теме
Мариуполь Школа
Источник материала
Поделиться сюжетом