У Польщі випустили на маршрут безпілотні електричні автобуси
У Польщі випустили на маршрут безпілотні електричні автобуси

У Польщі випустили на маршрут безпілотні електричні автобуси

Безпілотний автобус Blees BB-1 розрахований на 15 пасажирів та здатен проїхати 200 км без підзарядки. Він може розпізнавати інших учасників дорожнього руху та запам'ятовувати маршрут.

У Польщі почали експлуатувати безпілотні пасажирські автобуси. Спочатку їх кілька місяців тестували без пасажирів, а із 26 квітня запустили перший повноцінний маршрут у місті Катовіце. Про це повідомляє сайт Katowice24.

Для автобусів розробили маршрут довжиною 2 км

На маршруті курсують електричні автобуси Blees BB-1. Вони возитимуть пасажирів від вулиці Французька до міського парку в Долині трьох ставків у будні з 8.00 до 16.00. Протяжність маршруту становить 2 км.

Автопілот здатен розпізнавати інших учасників дорожнього руху

Автобуси пересуватимуться по маршруту в повністю автономному режимі, проте в кабіні залишатиметься водій-оператор, який зможе за потреби в екстремальній ситуації взяти керування на себе. Обумовлено це тим, що у парках Катовіце чимало велосипедистів та ролерів.

Важливо У Японії запустять сервіс безпілотного повітряного таксі (фото)

Пілотна експлуатація Blees BB-1 з невеликими перервами триватиме до 3 червня. Після цього міська влада вирішить, чи залишати маршрут.

Автобус кілька місяців тестували без пасажирів

Безпілотний автобус BB-1 розроблений компанією Blees із польського міста Глівіце. Він розрахований на 15 пасажирів та здатен розвивати швидкість до 25 км/год. Акумуляторна батарея на 58 кВт∙год забезпечує запас ходу в 200 км.

До речі, у Польщі планують невдовзі запустити у виробництво доступні компактні електромобілі для міста.

Також Фокус розповідав, що на польському заводі випускатимуть перший електрокросовер Alfa Romeo.

Теги по теме
автобус
Источник материала
Поделиться сюжетом