У Росії електронні повістки почнуть розсилати цього року
У Росії електронні повістки почнуть розсилати цього року

У Росії електронні повістки почнуть розсилати цього року

Уряд РФ опублікував постанову про роботу Єдиного реєстру військового обліку. Згідно з планом, розробка реєстру має завершитися до 31 жовтня 2024 року, а з 1 листопада Міноборони РФ почне його повноцінно використовувати, зокрема розсилаючи призовникам електронні повістки, - пише «Медуза».

Повідомлення військовозобов'язаним про всі нові записи в реєстрі надходитимуть через Держпослуги. Зокрема, це відомості про взяття на військовий облік і зняття з нього, направлення повістки і тимчасові обмежувальні заходи у зв'язку з її відправленням.

Електронна повістка вважатиметься врученою через сім днів після її розміщення в реєстрі. Після надсилання повістки призовнику автоматично закриють виїзд із Росії. Якщо призовник не з'явиться у військкомат протягом 20 днів, йому заборонять оформляти закордонний паспорт, реєструвати ІП, ставати самозайнятим.

До 1 листопада призовники можуть спокійно виїжджати з Росії, оскільки між військкоматом і прикордонною службою відсутній канал обміну інформацією, зазначає «Рух свідомих відмовників».

Источник материала
Поделиться сюжетом