Україна зупинила дотримання Конвенції з прав людини: що відомо про обмеження
Україна зупинила дотримання Конвенції з прав людини: що відомо про обмеження

Україна зупинила дотримання Конвенції з прав людини: що відомо про обмеження

Документ містить перелік конкретних заходів і дій, які можуть бути запроваджені під час воєнного стану.

Україна подала до Ради Європи заявку про часткове зупинення дії деяких пунктів Європейської конвенції з прав і свобод людини у звʼязку з воєнним станом. Відповідний документ опублікований на сайті міжнародної організації 28 квітня, саму заявку було подано ще 4 квітня.

Згідно із документом, Україна на час війни припинить дотримуватися таких положень Конвенції:

Документ містить перелік конкретних заходів і дій, які можуть бути запроваджені під час воєнного стану на порушення Конвенції:

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація через повномасштабне вторгнення Росії. Під час дії запровадженого 24 лютого режиму воєнного стану військові мають право вилучати автотранспорт і деяку техніку у підприємств усіх форм власності, органів влади та самоврядування, а також у цивільних осіб.

Нагадаємо, що у лютому в Україні офіційно продовжили воєнний стан і мобілізацію. Таким чином, воєнний стан і мобілізацію в Україні офіційно продовжено до 13 травня 2024 року. Це вже десяте голосування парламенту за продовження воєнного стану.

У Верховній Раді України розкрили, чого очікувати через півроку дії закону про мобілізацію. Завдяки ухваленню закону про мобілізацію планувалося впорядкувати та спростити роботу ТЦК та СП.

Більше цікавих новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом