Українець відсудив у Пенсійного фонду більше ніж 250 тис. грн компенсації: через те що йому не перерахували пенсію
Українець відсудив у Пенсійного фонду більше ніж 250 тис. грн компенсації: через те що йому не перерахували пенсію

Українець відсудив у Пенсійного фонду більше ніж 250 тис. грн компенсації: через те що йому не перерахували пенсію

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Пенсійний фонд заплатити військовому пенсіонерукомпенсацію у розмірі 255 141 грн. Справа в тому, що він через суд домігся перерахунку своєї виплати, а ПФУ не провів перерахунок. 

Про це йдеться в рішенні суду, яке є в розпорядженні OBOZ.UA. "Стягнути з Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві за рахунок коштів Державного бюджету України шляхом списання коштів з відповідного казначейського рахунку 3% річних з у розмірі - 43796,13 грн, інфляційні збитки – 196345,64 грн та у якості відшкодування моральної шкоди, завданої протиправною бездіяльністю органу державної влади, суму в розмірі 15000,00 грн", – йдеться в рішенні суду. 

Так, в матеріалах йдеться, що в зв`язку з невиконанням рішення суду, було порушено права та інтереси пенсіонера, він вимушений звернутися до суду з позовними вимогами про стягнення штрафних санкцій у виді 3% річний та інфляційних втрат внаслідок заборгованості, яка склалася з невиплати пенсії у належному розмірі.

Раніше рішенням Окружного адміністративного суду по справі №640/3159/21 було задоволено позовні вимоги позивача і зобов`язано Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві здійснити перерахунок пенсії.  8 липня 2022 року рішення набрало законної сили. Однак Пенсійний фонд перерахунок так і не зробив, бо в бюджеті не передбачені кошти на виконання судового рішення. 

"За приписами ч. 4 ст. 82 ЦПК України, обставини, встановлені рішенням суду у господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом", – йдеться в матеріалах справи. 

Як раніше писав OBOZ.UA, з 1 січня підвищили розмір пенсії. Це стосується тих, чиї виплати прив'язані до мінімалки чи прожиткового мінімуму.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом