Українська ІТ-компанія розробляє софт на 20% швидше завдяки ШІ
Українська ІТ-компанія розробляє софт на 20% швидше завдяки ШІ

Українська ІТ-компанія розробляє софт на 20% швидше завдяки ШІ

Найбільша за виторгом українська ІТ-компанія SoftServe скоротила час розробки програмного забезпечення на 20%. Це фахівці змогли зробити завдяки використанню генеративного штучного інтелекту. Тепер до кінця року айтівці планують масштабувати використання ШІ до сотні клієнтських проєктів, на яких працюватимуть понад 1 000 спеціалістів.

Як передає видання Forbes, завдяки генеративному штучному інтелекту можна збільшити продуктивність розробницьких команд до 45%. Також йдеться про пришвидшення часу розробки проєктів на 30%. Такі дані отримали фахівці SoftServe, провівши відповідне дослідження. З цієї причини айтівці розпочали інтеграцію інструментів штучного інтелекту в реальну роботу команд на клієнтських проєктах.

Відомо, що станом на квітень 2024 року генеративний ШІ в SoftServe використовують команди на девʼяти пілотних проєктах. Це проєкти, які стосуються бізнесу з фінансового сектору, промислового виробництва, ритейлу тощо. Наразі фахівці змогли скоротити час розробки програмного забезпечення на 20%. За даними компанії, час розробки Quality Control скоротили на 25%, Test Automation – на 20%, створення технічної документації – на 17%.

Зазначається, що в SoftServe використовують такі інструменти: GitHub Copilot, CodeWhisperer та Duet AI для програмування, ChatGPT, MS Copilot 365 для роботи з текстом, а також корпоративну вебплатформу на основі ШІ NEO Platform. Уже до кінця 2024 року планується масштабувати використання генеративного ШІ до сотні клієнтських проєктів, на яких працюватимуть понад 1 000 спеціалістів.   

"Наша мета – використати потенціал цієї технології на повну, саме в напрямку продуктивності фахівців на всіх етапах циклу розробки програмного забезпечення", - зазначив Дмитро Овчаренко, директор з практики генеративного ШІ в SoftServe. 

Источник материала
Поделиться сюжетом