В Одесі власник будинку Гоголя хотів переобладнати історичну пам’ятку під готель
В Одесі власник будинку Гоголя хотів переобладнати історичну пам’ятку під готель

В Одесі власник будинку Гоголя хотів переобладнати історичну пам’ятку під готель

В Одесі власник будинка Гоголя під виглядом протиаварійних робіт намагався переобладнати історичну будівлю під готель. За це йому загрожує штраф у розмірі 2 млн 720 тис. 700 грн.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Управління державного архітектурно-будівельного контролю ОМР Олександр Авдєєв, передає Укрінформ. 

Посадовець повідомив, що на фасадній стіні зі сторони внутрішнього двору в пам’ятці архітектури добудовали додатковий поверх без дозвільних документів.

«Під виглядом протиаварійних робіт фактично виконуються будівельні роботи з реконструкції та пристосування житлового будинку під готель без проєктної та дозвільної документації. Відповідно до Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» сума штрафних санкцій складає 2 млн 720 тис. 700 грн», - зазначив Авдєєв.

Будинок Гоголя, розташований по вул. Гоголя, 11, споруджений у 1846-1849 рр. за проєктом архітекторів Даллаква К.Й., Шашіна О.С. У цьому будинку Микола Гоголь проживав кілька місяців взимку 1850-1851 років та написав п'ять глав роману "Мертві душі". Об’єкт занесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка історії, архітектури та містобудування місцевого значення. Будівля багато років знаходилася в аварійному стані, а між міською владою та приватним власником будівлі точилися суперечки щодо того, хто має ремонтувати будинок. Зрештою у 2021 році власників будівлі ТОВ «Хілс Інвест» розпочав протиаварійні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, Одеський будинок вчених внесуть до списку будівель,на нагальний ремонт яких Італія виділить €45 мільйонів.

Теги по теме
Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом