Військових не вистачає: "азовець" заявив, що воювати доведеться всім і це однозначно
Військових не вистачає: "азовець" заявив, що воювати доведеться всім і це однозначно

Військових не вистачає: "азовець" заявив, що воювати доведеться всім і це однозначно

Боєць на позивний "Ніко", який під час одного із завдань отримав важке поранення, а в подальшому - ампутацію ноги, але продовжив службу у 12-й бригаді Національної гвардії України "Азов", наголошує, що воюватидоведеться всім, треба зібратися і піти, а не шукати відмазки.

У ексклюзивному інтерв’ю Аліні Туришин для TSN.UA, відповідаючи на запитання щодо того, що змотивувало йти воювати особисто його, "Ніко", зокрема зауважив, що повномасштабна війна дає розуміння, що потрібно йти й захищати країну.

"Бо ті, хто вже там знаходяться, їх не вистачить. Бо ворога занадто багато. Він нас у кількості, скажімо так, переважає. І доведеться йти всім, воювати доведеться всім. Це однозначно", - сказав він.

"Ніко" додав, що довго думати тут немає про що. "Треба просто сісти раз, подумати і вирішити. І все. Просто тобі це потрібно… Не шукати жодних виправдань, відмазок і тому подібного. Взяв зібрався і пішов", - зазначив військовий.

Також на запитання, чому він вирішив продовжити службу, "Ніко" підкреслив, що війна триває і закінчиться не скоро.

"По-друге, бо треба продовжувати виконувати обов’язок. Хто як не ми? Зараз охочих іти до лав Збройних сил України, ставати на захист зовсім немає. Від слова "зовсім". Люди що тільки не вигадують: то ту Тису перепливають, топляться… Краще ти піди й загинь як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім’ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто втопишся як щур", - сказав "Ніко".

Він додав, що просто не знає, "як по-іншому називати тих людей, які тікають". Водночас, продовжив боєць, ці люди "можуть приносити дуже велику користь".

"Це не означає, що тебе зараз мобілізували, завтра тебе закинули на фронт, завтра тебе вбили. Це все не так працює, все працює трішки по-іншому. Люди повинні розуміти, що зараз багато вишколів. І в тебе є час, у тебе був час принаймні готуватися до цього всього. Але просто деяким людям це або ж не цікаво, або ж хтось на чомусь гріється. Бо кому війна, а кому мати рідна", - зазначив військовий.

Крім того, він наголосив, що "хлопців (на фронті – УНІАН) треба міняти, а міняти зараз буде ніким, і хлопці вже дуже втомилися".

Стосовно того, які зміни він хотів би побачити в армії, "Ніко" зауважив, що там "ми й так вже почали змінювати все, що можна". "Але все ще буде змінюватися. Нам треба ставити виготовлення всього озброєння на державні колії. Як це зробив наш ворог", - сказав він.

"Ніко" також зауважив, що люди в тилу мають більше думати про війну. "Нам треба всім зібратися, як було це на початку війни, згуртуватися і разом працювати на перемогу", - підкреслив військовий і висловив думку, що наступному поколінню теж доведеться воювати, тож потрібно готуватися.

Також на запитання, чи зустрічалася йому "совковщина" в армії під час війни боєць розповів, що бачив таке, зокрема в навчальному центрі. "Але саме в моїй роті не було таких затягів, не було такої "совковщини". Можна сказати, що у нас теж було таке побратимство", - сказав він.

Війна в Україні - мобілізація

The Economist писав, що в Україні не вистачає бійців на фронті, внаслідок чого посилюються мобілізаційні заходи. При цьому кількість ухилянтів від військової служби збільшується. 

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України поінформувало, що у Закарпатській області прикордонники виявили в річці Тиса тіла двох чоловіків, які намагалися переплисти річку.

Прикордонники підкреслили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на ділянці Мукачівського прикордонного загону виявили вже тіла 24 осіб, які намагалисяподолати Тису.

Источник материала
Поделиться сюжетом