Колега Ківалова і проректор: в Одесі міг загинути Борис Васильєв з МГУ, — ЗМІ
Колега Ківалова і проректор: в Одесі міг загинути Борис Васильєв з МГУ, — ЗМІ

Колега Ківалова і проректор: в Одесі міг загинути Борис Васильєв з МГУ, — ЗМІ

ЗС РФ убили проректора університету, який очолює ексчлен "Партії регіонів" Сергій Ківалов. Ківалов до 2014 року отримав дві нагороди Росії, а перед цим очолював виборчу комісію, яка затвердила перемогу Віктора Януковича у 2004 році.

Жертвою удару російської балістичної ракети по палацу студентів Національного університету "Одеська юридична академія" (ОЮА) став проректор Міжнародного гуманітарного університету (МГУ) Борис Васильєв. Чоловік — один з чотирьох українців, які загинули під час атаки ЗС РФ увечері 29 квітня. Про смерть Васильєва повідомили у Telegram-каналі порталу "24 канал".

Журналісти порталу отримали інформацію від співрозмовників з МГУ. Вони підтвердили, що працівник університету дійсно став жертвою російського удару по Одесі.

На сторінці Facebook та на сайті навчального закладу поки що немає повідомлень про смерть проректора.

Борис Васильєв — проректор з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності МГУ. Президентом цього університету, як і президентом ОЮА, є ексрегіонал Сергій Ківалов. На порталі МГУ не відшукалось біографії працівника, є лише його фотографія.

Обстріл Одеси 29 квітня - проректор Борис Васильєв
Фото: Міжнародний гуманітарний університет

Тим часом Сергій Ківалов відомий тим, що був активним членом"Партії регіонів" та автором закону "Про засади мовної політики", прийнятий у 2012 році за часів президентства Віктора Януковича. Документ, який називали за іменами авторів "законом Ківалова-Колесніченка", розширив сферу використання російської мови — мова ставала регіональною, якщо її носів було більш як 10%. Ківалов очолював виборчу комісію на президентських перегонах у 2004 році і оголосив про перемогу Януковича, що потім призвело до Помаранчевої революції. Починаючи з 1997 року, чоловік був незмінним очільником юридичного навчального закладу в Одесі: спершу це був юридичний інститут ім. Мечнікова, а зараз — "Національний університет "Одеська юридична академія". Серед його нагород — "Орден дружби", вручений у РФ у 2009 році, та "Медаль Пушкіна", вручена у 2013 році.

Обстріл Одеси 29 квітня — деталі

О 18:38 у Одесі пролунали мінімум два вибухи, які одесити почули через чотири хвилини після оголошення повітряної тривоги. Ворог вдарив по місту балістичними ракетами "Искандер-М" з касетною бойовою частиною. Речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що всередині ракети була шрапнель, якою можна було убити багато українців. Станом на 21 годин було відомо про чотирьох загиблих — троє жінок та чоловіка. Імена та вік загиблих не повідомлявся. У ДСНС Одещини заявили, що, орієнтовно, поранено 29 осіб. Крім того, четверо людей перебувають у лікарні у важкому стані. Як заяви мер міста Геннадій Труханов, ворог обстріляв місцевість, де одесити зазвичай відпочивають та гуляють разом з дітьми.

Нагадуємо, серед постраждалих від російського обстрілу 29 квітня є Сергій Ківалов. На відео з місця подій можна побачити, як він сидить на ношах, які везуть у швидку допомогу.

Теги по теме
война Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом