Вогнева рівновага: експерт розповів про стратегічну ситуацію на фронті
Вогнева рівновага: експерт розповів про стратегічну ситуацію на фронті

Вогнева рівновага: експерт розповів про стратегічну ситуацію на фронті

Російсько-українська війна триває й найскладнішою залишається ситуація на сході України, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник

"Для противника в стратегічному сенсі нічого не змінилося – в них є завдання виходити на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Вони будуть намагатися це робити. Загалом, у стратегічному сенсу, весь фронт перебуває у вогневій рівновазі. Після Авдіївки ворог не осягнув якихось дійсно серйозних проривних операцій", – сказав експерт.

Він також додав, що ворог збільшив активність на Куп'янському напрямку в Харківській області. 

"Куп'янськ-Вузловий їм направду потрібен. Нагадаю, що 95% всього, що доставляється в зону окупації, везеться залізницею", – пояснив експерт.

За словами Петра Черника, РФ не може запропонувати Україні нічого нового в тактичному та стратегічному планах. 

"Вони на вершині своїх оперативних та стратегічних можливостей. Їхній єдиний справжній ресурс – це люди. Загальний мобілізаційний ресурс РФ доходить до меж 3 млн людей. Це неймовірно багато. Користуватися автоматом Калашнікова може фактично кожен", – зазначив Черник.

Російсько-українська війна: що треба знати

За даними Генштабу, Росія значно наростила кількість штурмів. Так, протягом минулої доби Сили оборони відбили 131 атаку ворога. Майже половина з них припала на Авдіївський напрямок.

Аналітики з Інституту вивчення війни заявили, що російські окупанти намагаються своїми погрозами у бік Харкова розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на сході України перед своїм літнім наступом.

Источник материала
Поделиться сюжетом