"Зуби дракона" та протитанкові рови: Латвія почала будувати укріплення поблизу кордону з рф
"Зуби дракона" та протитанкові рови: Латвія почала будувати укріплення поблизу кордону з рф

"Зуби дракона" та протитанкові рови: Латвія почала будувати укріплення поблизу кордону з рф

Латвія розпочала будівництво протитанкових ровів біля свого східного кордону в рамках Балтійської оборонної лінії для стримування потенційних військових загроз.

На сході Латвії стартувало будівництво першої лінії оборонних рубежів, яка стане частиною Балтійської лінії оборони. Про це пише УНН з посиланням на Latvijas Sabiedriskie Mediji.

Деталі 

Зазначається, що перший протитанковий рів був виритий біля прикордонного пункту пропуску Терехова за кілька сотень метрів від кордону.

Залежно від рельєфу місцевості та ситуації в кожному конкретному місці, протитанкові рови матимуть різні розміри. Вони матимуть розміри приблизно у два метри заввишки й три метри завширшки.

У виданні наголошують, ці рови - це лише невелика частина плану з укріплення східного кордону і запланованої лінії оборони у Балтиці.

Після завершення будівництва ровів, латвійські військові планують встановити зуби дракона, протитанкові їжаки, бетонні блоки і бар’єри, заповнені піском.

Таким чином, наразі Латвія концентруватиметься на зведені інженерних споруд без встановлення мінних загороджень, які планують розгорнути тільки у разі безпосередньої загрози війни.

Доповнення

План укріплення східного кордону та протидії мобільності ворожих військ є частиною ініціативи "Балтійська оборонна лінія", яка охоплює всю довжину кордону з росією та білоруссю.

Окремо у виданні зауважили, що будівництво відбувається в тому числі й на приватних земельних ділянках за згодою їх власників. Для будівництва планують залучити не тільки військових інженерів, а й цивільних підрядників.

Источник материала
Поделиться сюжетом