Близько 67% українців вважають, що Крим після деокупації повинен мати автономію
Близько 67% українців вважають, що Крим після деокупації повинен мати автономію

Близько 67% українців вважають, що Крим після деокупації повинен мати автономію

За надання Криму після деокупації автономії, як це було до 2014 року, виступають 47% українців, ще 20% переконані, що півострів повинен мати кримськотатарську автономію.

Про це повідомив аналітик Школи політичної аналітики НаУКМА Антон Суслов під час презентації в Укрінформі результатів другої хвилі загальноукраїнського опитування «Реінтеграція та соціальна згуртованість».

«47% українців вважають, що Крим після деокупації повинен мати автономію, як це було до 2014 року, 20% – кримськотатарську автономію, 27% – вважають, що це має бути звичайна область без особливого статусу, 5% – важко відповісти, 1% – інше», – сказав Суслов.

Також за результатами опитування 43% українців повністю згодні з твердженням, що кримські татари повинні отримати окреме представництво (квоту) в місцевій раді Криму, 14% – згодні, 17% – і згодні, і не згодні, 4% – не згодні, 10% зовсім не згодні, 12% – важко відповісти.

Опитування було проведене соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення ГО «Школа політичної аналітики» 11-16 березня 2024 року в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, типом поселення. Загалом опитано 2005 респондентів віком від 18 років методом СATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

Як повідомляв Укрінформ, майже 50% респондентів вважають, що українці, які з 2014 року лишаються в Криму, є заручниками складних життєвих обставин.

Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом