"Були втрати": на Сумщині на Миропільському напрямку зайшла ворожа ДРГ
"Були втрати": на Сумщині на Миропільському напрямку зайшла ворожа ДРГ

"Були втрати": на Сумщині на Миропільському напрямку зайшла ворожа ДРГ

За останній тиждень на кордоні Сумської області з РФ тричі фіксували спроби заходу російських ДРГ. Всі вони закінчилися невдало для ворога.

На Сумщині Сили оборони "пригальмували" ворожу ДРГ, яка перетнула державний кордон і рухалася на Миропільському напрямку. Про це пише "Кордон. Медіа" з посиланням на речника 117-ї бригади ТРО Дмитра Лантушенка.

Подія сталася 29 квітня, вдень.

Важливо Відволікаючий маневр на кордоні: у ДПСУ розповіли про задум ЗС РФ на півночі

"Пообіді була одна спроба заходу, але Сили оборони дали відсіч. За нашою інформацією, були втрати ворога, і вони відійшли за державний кордон України", – повідомив Лантушенко.

Він додав, що за останній тиждень на кордоні Сумської області з РФ тричі фіксували спроби заходу російських ДРГ. Всі вони закінчилися невдало для ворога.

"Це варто розцінювати не як прорив кордону, а скоріше як завдання ураження цивільному населенню та Силам оборони", — сказав Дмитро Лантушенко.

Нагадаємо, що 26 квітня на Сумщині ЗСУ заскочили російську ДРГ з вибухівкою. По ворожій ДРГ відпрацювали колективно — на допомогу українським прикордонникам прийшли артилеристи ЗСУ, а також були задіяні протидиверсійні загони.

7 березня повідомлялося, що російська ДРГ прорвалась на Сумщину.По ворожій групі відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Ворожі диверсанти відступили до російського кордону.

Источник материала
Поделиться сюжетом