Чому росіяни активно тиснуть на фронті: Черник назвав головне стратегічне завдання ворога
Чому росіяни активно тиснуть на фронті: Черник назвав головне стратегічне завдання ворога

Чому росіяни активно тиснуть на фронті: Черник назвав головне стратегічне завдання ворога

Ситуацію на фронті проаналізував у щоденному зведенні для 24 Каналу військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

Що відбувається на фронті

За його словами, такі складні рішення потрібно приймати, адже не вистачає зброї. Не таємниця, що був певний голод. Допоки прийде все, що має поставити США, – пройде якийсь час.

Чому противник так люто тисне? У противника є стратегічне завдання – вийти на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини,
– наголосив Черник.

"Направду є ідеологічно-політичний момент. Путіну треба хоч якась перемога до його інавгурації. У їх розумінні, якщо вони зможуть взяти Часів Яр, то це буде колосально сильно та потужно підсвічено їх пропагандою. От і тиснуть", – додав військовий експерт.

Він нагадав, що росіяни мають доволі великий людський потенціал. Загальний мобілізаційний ресурс складає у межах до 3 мільйонів людей, а автоматом Калашникова може користуватися практично кожний дорослий чоловік.

Основні напрямки окупантів

Військовий експерт наголосив, що зараз ще не той наступ, про який говорило наше керівництво. Це тактичний момент догоди Путіну, адже йому потрібні хоч якісь результати.

Дійсно, Часів Яр – там найскладніша ситуація, а також Лимано-Купʼянський напрямок,
– розповів Черник.

"Напрямок Куп'янськ-Вузловий – величезний залізничний вузол. Усе, що довозиться Росією у зону окупації – відбувається залізницею на 95%. Вантажівками не довозиться того всього, що потрібно", – зазначив Черник.

Один 50-тонний вагон може брати до 500 снарядів 155 міліметру чи до 300 снарядів для реактивної системи залпового вогню.

При цьому противник ще почав готуватися до ще більш масштабного наступу.

Які ще теми аналізував Черник

  • У ГУР розповіли, що загалом у бойових підрозділах округу самовільно залишили службу понад 18 тисяч російських військових. Петро Черник сказав, що таке цілком може бути. Проте це не та цифра, яка по справжньому може щось поламати по лінії боєзіткнення. Адже в Україні до пів мільйона окупантів.
  • ЗСУ взяли під контроль острів Нестрига. За словами військового експерта, це означає, що Дніпро стає безпечнішим. Кожен острів, який тримають росіяни, – однозначно має велику кількість артилерії й це відповідно ускладнює нам доправляння через Дніпро, як живої сили, так і всіх логістичних матеріалів.
  • Росія перекинула чеченські батальйони до кордону із Сумщиною. На думку Черника, це черговий пропагандистський крок. Жодним чином ворога не можна недооцінювати, але памʼятаємо, що наші північні кордони на цю хвилину дуже серйозно фортифіковані. Є ділянки, де мінування сягає, до 4 кілометрів. Проходити такою кількістю особового складу ці мінні поля – неможливо.
Источник материала
Поделиться сюжетом