До Всесвітнього дня вишиванки презентували промоційний ролик
До Всесвітнього дня вишиванки презентували промоційний ролик

До Всесвітнього дня вишиванки презентували промоційний ролик

Організатори Всесвітнього дня вишиванки презентували тематичний відеоролик, який зняли у співпраці із ТРО "Медіа".

Про це йдеться у пресрелізі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Організатори Всесвітнього дня вишиванки презентували тематичне промо відео до свята, яке цьогоріч відзначатимуть 16-го травня. Улюблене свято мільйонів українців, яке засвідчує національну ідентичність і збереження культурних надбань нашої нації, у 2024 році пройде під гаслом «Вишиваємо Перемогу»", - йдеться у повідомленні.

За словами співзасновниці Всесвітнього дня вишиванки Лесі Воронюк, цьогорічне гасло свята вкотре нагадує всім українцям, про те, що кожен з нас має стати символічною "ниткою", яка щодня наполегливо "вишиває" українську Перемогу великими та малими "стіжками".

Українці продовжують у важких боях виборювати право на свою незалежність і свободу. Тож невипадково однією з ключових фігур у проморолику зображено FPV-дрони, які на полі бою ефективно нищать ворогів України, - розповіли організатори Всесвітнього дня вишиванки.

"Це промо має на меті нагадати всім нам про те, що українці мають об’єднуватись заради Перемоги, як це було на початку широкомасштабного вторгнення. І кожен з нас може допомогти своєму ближньому для досягнення головної мети української нації", - зауважив режисер відеоролика, військовослужбовець ЗСУ Олександр Ткачук.

Відео: Офіційна сторінка Всесвітній день вишиванки

В цьому, 2024 році, День вишиванки в Україні пройде 16 травня. Це свято покликане зберегти та популяризувати споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата його проведення - щорічно в третій четвер травня. Цього дня всі охочі як в Україні, так і за кордоном одягають вишиванки та приходять у них на роботу чи навчання.

Основна мета свята - збереження українських національних цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

Як повідомлялося, на Донеччині стартувала акція до Дня вишиванки «Вишиваю волю - вишиваю долю».

Фото: Львівська міська рада

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом