Ford зазнає величезних збитків через випуск електромобілів
Ford зазнає величезних збитків через випуск електромобілів

Ford зазнає величезних збитків через випуск електромобілів

Ford подвоює продаж електромобілів (EV), незважаючи на те, що його підрозділ Model e повідомляє про значні збитки в першому кварталі.

Підрозділ електромобілів Ford під назвою Model e повідомив про падіння доходів на 84% до майже 100 мільйонів доларів у першому кварталі. Автовиробник пов’язав більшу частину свого прибутку зі зниженням цін на електромобілі.

Читайте також: Ford готує плагін-гібридну версію крос-купе Evos

Підрозділ Model e повідомив про збитки в розмірі 1,3 мільярда доларів до нарахування відсотків і податків (EBIT). Ford Model e продав приблизно 10 000 одиниць, тобто втратив 132 000 доларів на кожному проданому електромобілі.

Ford, як і багато інших виробників електромобілів, переживає уповільнення ринку. Попри цей факт, Ford і Tesla вдвічі збільшують кількість випущених екземплярів.

«Як ми всі бачили, темпи впровадження електромобілів у всьому світі перебувають під тиском, і багато інших виробників замовлень відмовляються від електромобілів і натомість займаються гібридами, що підключаються до мережі. Ми вважаємо, що це неправильна стратегія, і електромобілі зрештою домінуватимуть на ринку», — сказав генеральний директор Tesla Ілон Маск під час телефонної розмови про прибутки за 1 квартал 2024 року.

Під час телефонної розмови про фінансові результати Ford у першому кварталі 2024 року генеральний директор Джим Фарлі підтвердив, що компанія розробляє нові доступні електромобілі. З чуток, Ford працює над доступною електричною вантажівкою та компактним позашляховиком.

Доступність є ключовим словом у вустах автовиробників останнім часом, особливо коли мова йде про електромобілі. Ford планує зайняти своє місце у цьому сегменті. Автовиробник хоче випустити новий електромобіль до кінця 2026 року. Виходячи з оприлюднених подробиць, він, ймовірно, коштуватиме 25 000 доларів США.

«Все частіше ми робитимемо ставку на нашу нову невелику доступну платформу, розроблену нашою командою на Західному узбережжі», — сказав Фарлі. «Чим доступнішим ми можемо зробити новий продукт, тим привабливішим він буде для цих основних споживачів електромобілів».

Теги по теме
Новости Tesla
Источник материала
Поделиться сюжетом