Франція зобов'язала виробників озброєнь віддавати пріоритет зенітним ракетам Aster
Франція зобов'язала виробників озброєнь віддавати пріоритет зенітним ракетам Aster

Франція зобов'язала виробників озброєнь віддавати пріоритет зенітним ракетам Aster

Франція наказує виробникам пріоритезувати виробництво зенітних і протибалістичних ракет Aster. Раніше невстановлену кількість цих ракет надали українцям для їхньої протиповітряної оборони, пише Le Monde.

Міністерство збройних сил Франції наказало виробникам, які беруть участь у виробництві зенітних і протибалістичних ракет Aster, віддавати пріоритет при виробництві цим замовленням перед іншими, заявив міністр збройних сил країни Себастяєн Лекорню у понеділок у Кальві під час спілкування з пресою разом зі своїм італійським колегою Гвідо Крозетто, пише УНН з посиланням на Le Monde.

Деталі

Ракети Aster 15 і 30 виробляються компанією MBDA у співпраці Парижа та Рима. "Обидві країни надали невстановлену кількість цих ракет українцям для їхньої протиповітряної оборони, які просять ще більше, щоб захистити себе. Ракета також використовувалася у Червоному морі проти безпілотників, випущених повстанцями-хуситами", - пише видання.

За словами джерела видання, близького до справи, "насамперед під це зобов'язання потрапляє металургічний Aubert et Duval, який виготовляє спеціальні сталі для цивільної авіації, а також для підводних човнів та стволів гармати Caesar".

Лекорню попереджав про можливість вжиття такого заходу наприкінці березня, щоб виробники могли виробляти більше цих ракет і швидше.

За словами президента компанії Еріка Беранже, MBDA має намір скоротити час виробництва Aster з 42 місяців у 2022 році до "менше 18 місяців у 2026 році", і на той час виробництво має збільшитися на 50%. Проте організація виробництва не є оптимальною: компоненти ракет мають "кілька разів перетинати Альпи" під час виробництва, що не сприяє нарощуванню виробництва. На думку Лекорню, є також "надзвичайна ситуація для бюрократичного спрощення" з "митними проблемами між Францією та Італією, які можуть затримати виробництво ракет".

Лекорню та Крозетто також оголосили про підписання листа про наміри з метою об'єднання виробництв сухопутних озброєнь двох країн, що має "дати початок зближенню за проектами оснащення наших двох сухопутних армій", на думку французького міністра. Такий підхід обрамляє "стратегічний альянс", створений у грудні між франко-німецькою групою KNDS та італійською Leonardo.

Источник материала
Поделиться сюжетом