20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Латвія відправляє до України зенітні гармати NBS: що про них відомо
Латвія відправляє до України зенітні гармати NBS: що про них відомо

Латвія відправляє до України зенітні гармати NBS: що про них відомо

Зенітні установки NBS MANTIS вироблені компанією Rheinmetall. Вони розраховані на ближній радіус дії.

Латвія ухвалила рішення надати Україні нову партію військової допомоги, до якої увійдуть, зокрема, зенітні гармати NBS та безпілотники для спостереження. У сервіс мікроблогів Х прем’єр-міністр країни Евіка Сіліня повідомила подробиці.

У допомозі передбачені й інші необхідні матеріально-технічні засоби. Це допоможе, як сподіваються у латвійському уряді, покращити як протиповітряну оборону, так і розвідувальні можливості України.

Важливо Німеччина передає Україні системи ППО Skynex: у чому особливість комплексів

"Уряд щойно погодив передачу Збройним Силам України зенітних гармат NBS", – заявила вона.

Евіка Сіліня додала, що Латвія й надалі намагається підтримувати Україну у протидії російській агресії. Балтійська держава виділяє на підтримку України близько 0,25% свого ВВП на рік.

"Ми й надалі будемо підтримувати Україну як на двосторонньому рівні, так і разом з нашими союзниками", – пояснила вона.

Що таке NBS MANTIS

Зенітні установки NBS MANTIS – артилерійський комплекс виробництва компанії Rheinmetall Defence. Зенітні гармати розраховані на ближній радіус дії. Установка призначена для захисту стратегічних та військових об'єктів цивільної інфраструктури від маловисотних повітряних загроз. Серед них — й пілотовані і безпілотні літальні апарати.

NBS MANTIS ближнього радіусу дії здатна зафіксувати, відстежити та збити боєприпаси на близькій відстані від об'єкта, що охороняється. Комплекси повністю інтегруються з системами управління, що знаходяться на озброєнні в німецьких збройних силах.

Нагадаємо, 15 квітня у Міноборони заявили, що Україна отримає 450 БПЛА SkyRanger і розвідувальні дрони VECTOR 211. Литва також виділить 3 мільйони євро на виробництво FPV-дронів, а Нідерланди укладуть контракт на партії дронів Heidrun RQ-35 на 200 мільйонів євро.

Теги по теме
помощь
Источник материала
Поделиться сюжетом