Масована нічна атака ATACMS на Крим: в окупантів - потужні втрати
Масована нічна атака ATACMS на Крим: в окупантів - потужні втрати

Масована нічна атака ATACMS на Крим: в окупантів - потужні втрати

Було завдано ударів по 3 місцях дислокації в/ч ППО і військовому аеродрому.

Унаслідок ракетних ударів по військових об'єктах російських окупантів у Криму в ніч на 30 квітняагресором втрачено установки ППО, є пошкодження військової частини та одного вертольота. Повідомляється про ліквідованих і "трьохсотих" серед загарбників.

Як повідомляє ASTRA з посиланням на джерела в кримських МНС, ударів було завдано по трьох частинах ППО росіян - по об'єктах ЗС РФ у селі Донське Сімферопольського району (є трьохсоті та займання військової частини; пожежу гасили понад 1,5 години), Чорноморського та Сакського районів.

Сьогодні вночі, 30 квітня, ракети також атакували військовий аеродром "Джанкой" - місце дислокації вертолітного полку 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу. Унаслідок атаки, за даними видання, було поранено 5 окупантів.

Провоєнний паблік "Кремлівська табакерка", своєю чергою, пише про дві знищені установки С-300 у Джанкої, пошкодження гелікоптера Ка-52, трьох ліквідованих окупантів і 7 трьохсотих.

Ще одну установку С-300 втрачено недалеко від Сімферополя.

Окупанти вважають, що Україна вночі застосувала по них балістичні ракети ATACMS.

Незаконна анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових відбувся так званий "референдум" щодо статусу півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.

Пізніше Росія незаконно анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Київ вважає Крим українським. Україна і низка західних держав покарали Москву за захоплення півострова - ввели санкції.

ATACMS в Україні - ЗСУ передали далекобійні ракети

США вже вдруге передали Україні ATACMS до 300 км- вони увійшли в перший пакет нової допомоги на суму 1 млрд доларів.

Перші поставки цих ракету березні 2024 року здійснювалися таємно і стали приємним сюрпризом навіть для Києва.

Зазначалося, щоВашингтон дозволив ними бити по об'єктах росіян у Криму. Раніше це було "червоною лінією" Адміністрації Байдена. Але терпець Сполучених Штатів, як писали ЗМІ, увірвався, коли Росія почала атакувати Україну та її критичну інфраструктуру північнокорейською "балістикою".

ATACMS - основні характеристики / Інфографіка Главреда

Вас також можуть зацікавити новини:

Источник материала
Поделиться сюжетом