На Черкащині відновлюють зруйнований у перші дні війни ліцей
На Черкащині відновлюють зруйнований у перші дні війни ліцей

На Черкащині відновлюють зруйнований у перші дні війни ліцей

У Черкаській області почали відновлювати Паланський ліцей Уманського району, який постраждав після російських ракетних ударів у перші дні повномасштабної війни.

Про це повідомляє Черкаська ОДА, передає Укрінформ.

На Черкащині відновлюють зруйнований у перші дні війни ліцей / Фото: Пресслужба ОДА

Дозвіл на старт робіт отримали на початку квітня. Зараз тут проводять демонтаж пошкодженого, закладають фундамент під спортивну залу, підводять комунікації, ладнають дах.

"Ліцей у Паланці – у переліку цивільної інфраструктури Уманщини, що постраждала від атак ворога в перші дні повномасштабного вторгнення. Руйнації були значні. Освітній заклад був одним із найбільш пошкоджених в області. Однак уже зараз бачимо, як відновлюють ліцей. За проєктом окрім відновлення будівлі закладене й будівництво додаткових споруд. Зокрема, протирадіаційного укриття", – сказав заступник голови Черкаської ОДА Антон Царюк.

Заклад відновлюють коштом субвенції з державного бюджету на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України. На цей рік на роботи закладено понад 110 млн грн.

За словами Царюка, вже проведені всі необхідні процедури, визначений технагляд та інженер-консультант. Водночас допомагають із відбудовою європейські партнери, які також проводять постійний моніторинг зробленого.

Як повідомляв Укрінформ, в Умані розпочали відновлення зруйнованого російською ракетою будинку по вулиці захисників України.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны