На Одещині оголосили день жалоби у пам'ять про жертв балістичної атаки
На Одещині оголосили день жалоби у пам'ять про жертв балістичної атаки

На Одещині оголосили день жалоби у пам'ять про жертв балістичної атаки

Станом на ранок наступного дня після ракетного удару по Одесі 29 квітня відомо 32 постраждалих та 5 загиблих. Голова ОВА Олег Кіпер близько 09:00 повідомив, що у регіоні оголошено день жалоби.

День жалоби на Одещині

За попередньою інформацією, загарбники випустили ракету "Іскандер-М", що є балістичною зброєю та потребує всього декілька секунд для того, аби дістатися цілі. Шансів на те, аби встигнути сховатися, у людей було не так багато.

У зв'язку зі загибеллю п'яти людей внаслідок російської ракетної атаки по Одесі, сьогодні в Одеській області оголошено день жалоби. Висловлюю свої щирі співчуття тим, хто втратив близьких,
– написав очільник ОВА.

Відомо, що серед загиблих – проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв. Спершу з посиланням на власні джерела 24 Канал інформував про те, що росіяни забрали життя чоловіка. Згодом це підтвердили офіційно в закладі вищої освіти.

Крім того, один чоловік 1960 року народження загинув через декілька годин після атаки внаслідок інсульту. Медики боролися за його життя, однак, зрештою, таки не змогли нічого вдіяти. З-поміж тяжко поранених, у лікарні також перебуває 4-річна дівчинка.

Горів "замок Гаррі Поттера"

  • Внаслідок російської атаки 29 квітня спалахнув палац студентів Одеської юридичної академії. Люди його назвали "замком Гаррі Поттера", а також "замком Ківалова" через історію та скандали, що пов'язані з будівлею цього закладу вищої освіти.
  • За чутками, відповідний палац є резиденцією колишнього депутата від забороненої "Партії регіонів" Сергія Ківалова. ЗМІ інформували, що під час атаки на Одесу він також постраждав – здобув осколкове поранення правого стегна.
  • Відповідно до документів "замок Гаррі Поттера" є будівлею для прийняття офіційних делегацій Міжнародного гуманітарного університету. Однак у народі казали, що цей корпус МГУ є резиденцією Сергія Ківалова – себто "замком Ківалова".
Теги по теме
Жертвы
Источник материала
Поделиться сюжетом