"Найсмертоносніша бойова сила на планеті": Пентагон представив оборонний бюджет США
"Найсмертоносніша бойова сила на планеті": Пентагон представив оборонний бюджет США

"Найсмертоносніша бойова сила на планеті": Пентагон представив оборонний бюджет США

Міністр оборони США Ллойд Остін разом з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном представили оборонний бюджет США на наступний фінансовий рік. Велику увагу приділили здатності Штатів протистояти сучасним загрозам, зокрема Росії, а також здатності країни надавати допомогу союзникам та партнерам, включаючи Україну.

Про це повідомляє "Голос Америки". Голова Комітету збройних сил Палати представників США, конгресмен-республіканець Майк Роджерс, висловив занепокоєння щодо викликів, що стоять перед США з боку Росії, Китаю та Ірану, та закликав сформувати оборонний бюджет таким чином, щоб забезпечити здатність країни ефективно реагувати на поточні загрози.

"Очевидно, нас має турбувати ріст співпраці між Росією, Китаєм, Іраном і Північною Кореєю. Чи вважаєте ви, що цей бюджет достатньо фінансує нашу здатність стримувати їхню організовану та об’єднану агресивну поведінку в найближчі роки?" – сказав Роджерс, звертаючись до очільника Пентагону.

Зі свого боку Остін підтвердив, що зростаючий зв’язок між Росією, Китаєм, Північною Кореєю та Іраном є предметом пильного спостереження з боку Пентагону. Він також зазначив, що оборона України та завдані нею ушкодження російським військам змушує Росію звертатися до партнерів за додатковою підмогою у вигляді артилерії, боєприпасів і ракет.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун також вказав на важливість надання Україні літаків F-16 та підготовки пілотів.

Щодо бюджету Міністерства оборони на 2025 рік, Остін зауважив, що він спрямований на розвиток передових можливостей у всіх напрямках.

Бюджетний запит Пентагону на 2025 рік включає значні видатки на морський флот, зміцнення панування у повітрі та розвиток бойових можливостей армії та морської піхоти. Також передбачається фінансування модернізації ядерної тріади та зміцнення оборонної спроможності в кіберпросторі.

Остін закликав до подальшого зміцнення співпраці з союзниками та партнерами з метою забезпечення миру та стабільності у різних регіонах. Він також підкреслив важливість протиповітряної оборони для України, що залишається найважливішою потребою в контексті сучасних загроз.

"Як ви знаєте, я щомісяця збираю близько 50 країн, щоб обговорити, як ми збираємося продовжувати масштабно та швидко надавати Україні безпекову допомогу. ППО вже давно є однією з речей, про які ми знову і знову наголошували, коли люди говорили про інші можливості... Є країни, які мають установки Patriot, і тому ми продовжуємо залучати ці країни, заохочуючи їх надати більше можливостей (Україні, – ред.)", – зазначив він.

Як повідомляв OBOZ.UA, Вашингтон дозволив Україні використовувати ATACMS для ударів по військових цілях російських окупаційних військ у Криму. Сили оборони України вже використали це озброєння двічі, один з яких – удар по аеродрому в Джанкої.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом