"Не до душі": два нардепи вже понад рік не ходять на засідання Верховної Ради
"Не до душі": два нардепи вже понад рік не ходять на засідання Верховної Ради

"Не до душі": два нардепи вже понад рік не ходять на засідання Верховної Ради

Bihus.Info опублікував матеріал про народних депутатів, які найчастіше прогулюють голосування у Верховній Раді протягом року та більше. Мотивація у них доволі цікава, передає 24 Канал.

"Не до душі"

Народні депутати від групи "За майбутнє" Степан Івахів та Ігор Палиця не надто турбуються за майбутнє власної держави. Журналісти Bihus.Info з'ясували, що нардепи припинили відвідувати голосування у Верховній Раді ще 2023 року.

Степан Івахів, відомий як співзасновник групи компаній "Континіум", що контролює мережу АЗС WOG, стверджує, що з'являтися у сесійній залі йому вже "не до душі".

Я людина, яка по житті звикла щось діяти або на щось впливати. А оскільки Верховна Рада перетворилась на "піди натисни кнопку" – воно мені не до душі і не до серця,
– заявив Степан Івахів.

Журналісти дізналися, що майже 5 років депутатства Івахів став співініціатором лише 7 законопроєкт, з яких лише один став чинним актом. А взагалі з'являтися у Верховній Раді він перестав із серпня 2023 року. Однак депутат переконує: якби його попросили з'явитися на роботі – він би це неодмінно зробив.

"До мене ніхто не звертався, що мій голос є у такій великій необхідності. Якби, звичайно, сказали, що мій голос необхідний, я б, звичайно, кинувся і приїхав", – стверджує Івахів.

Нардепа запитали також про особисту відповідальність перед виборцями. Його відповідь була такою: "Це моя політична відповідальність, але я з нею буду жити, мучитись і з нею і помру".

"Не сидітиму з членами ОПЗЖ"

Однопартієць Степана Івахіва нардеп Ігор Палиця має інше виправдання. Він не з'являється на голосуваннях у Верховній Раді принципово.

Після початку війни було внесено законопроєкт про заборону членам ОПЗЖ ходити на засідання Верховної Ради. Я сказав, що поки цей закон не пройде хоча б у регламентний комітет і його не винесуть на голосування в зал, я не буду перебувати під однією стелею з колишніми членами ОПЗЖ,
– пояснив Ігор Палиця.

Нардеп від "За майбутнє" розповів журналістам, що перебуває в Україні та нібито спілкується з виборцями. І поки депутати з ОПЗЖ голосують за законопроєкти, Палиця не бачить сенсу з'являтися на роботі.

"А який зміст, нащо я там буду сидіти? На кого я буду дивитися? На Качного? (нардеп від ОПЗЖ – 24 Канал) У мене принципова позиція", – наголосив Палиця.

Варто зауважити, що журналісти Bihus.Info помітили, що більшість засідань Верховної Ради регулярно пропускає ціла низка народних депутатів з різних причин. Деякі імітують бурхливу діяльність у соцмережах, хоч на засіданнях ВР фактично не з'являються.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны