19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Окупанти заявили про збиття ракет ATACMS над Кримом: у США відреагували
Окупанти заявили про збиття ракет ATACMS над Кримом: у США відреагували

Окупанти заявили про збиття ракет ATACMS над Кримом: у США відреагували

Колаборант, самопроголошений "прем'єр" окупованого Криму Сергій Аксьонов підтвердив, що півострів 30 квітня був атакований саме ракетами ATACMS. Раніше влада Росії заявила, що за добу нібито збила шість відповідних ракет, проте не уточнила, де саме. За словами Аксьонова, їх збили "в околицях села Донське в Сімферопольському районі".

Для того, щоб його заява виглядала більш достовірною, Аксьонов додав, що після збиття ракет ATACMS"нібито розсипалися суббоєприпаси, які не здетонували. І показав фото металевих кульок.

У свою чергу координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заперечив збиття буль-яких ракет, які були передані від США останнім часом. Мова йде про ATACMS найбільшого радіусу ураження.

"Ні і ні. Я не можу підтвердити повідомлення про те, що будь-що із (пакета допомоги) було збито", - сказав Кірбі, відповідаючи на за питання журналістів. Він також відмовився відповісти на запитання, скільки саме ракет ATACMS надали Україні США в останньому пакеті.

Як повідомляв OBOZ.UA, у ніч проти 30 квітня, окрім 5 вибухів, що пролунали на аеродромі у Джанкої, гучно було також у Генічеському районі Херсонщини, та у Красногвардійському районі тимчасово окупованого Криму, а ще у місті Сімферополь. По військових об'єктах на території півострова вдарили дронами та ракетами.

У Джанкої відомо про багатьох ліквідованих та поранених окупантів. Окрім військових злочинців, які дістали поранення. внаслідок "прильотів" на об'єкті спалахнула потужна пожежа, червона заграва від якої виднілася здалеку.

Військовий експерт Роман Світан припустив, що вночі по Криму могли завдати "комплексного ракетного удару із використанням ракет Storm Shadow і ATACMS". Українські військові наразі не підтверджували й не натякали на удари по військових цілях на півострові.

Також 28 квітня у Джанкої та на мисі Тарханкут на території тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. Ціллю атак, імовірно, були російські підрозділи та системи ППО.

В цілому окупанти у Криму почали відновлювати системи протиповітряної оборони, які було знищено ракетними атаками по півострову. Підготовка почалася після заяв Пентагону про необхідність далекобійних ракет ATACMS для ЗСУ для атак на об'єкти російських військ у Криму.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом