Попри "драму" на фронті в Україні повільно і вибірково мобілізують чоловіків, — BILD
Попри "драму" на фронті в Україні повільно і вибірково мобілізують чоловіків, — BILD

Попри "драму" на фронті в Україні повільно і вибірково мобілізують чоловіків, — BILD

Німецькі експерти дійшли згоди у тому, що підхід до призову потребує змін. Зокрема, ексчиновник Міноборони Ніко Ланге виступив за мобілізацію молодших чоловіків.

З тими темпами мобілізації, які нині є в Україні, є ризик не мати змоги зупинити навалу російських військ. Про це йдеться у матеріалі BILD від 29 квітня.

У виданні описали ситуацію на східному напрямі фронту в Україні як "дедалі драматичнішу" — ЗС РФ вдається просуватися у Донецькій та Харківській областях. Водночас Силам оборони бракує як західної зброї з боєприпасами, так і підготовлених бійців.

У статті зазначено, що попри оголошену загальною мобілізацією воюють лише 15% військовозобов’язаних чоловіків. Проблеми з людським ресурсом підтверджують і у війську, зокрема щодо цього висловився командир другого штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук.

"Ми тримаємося, але у нас є проблема. Раніше я казав, що найбільша проблема — це нестача артилерійських снарядів, а сьогодні це нестача людських ресурсів", — визнав він.

За оцінкою німецьких експертів, мобілізація в Україні — надто повільна, обмежена та вибіркова.

"Одним із головних завдань (Володимира, — ред.) Зеленського є створення мобілізаційної стратегії та моделі, яка призведе до більшої справедливості, передбачуваності та збереження високої бойової цінності. В Україні такої системи ще немає", — заявив депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер.

З його слів, "найкращі, добре навчені, досвідчені солдати" загинули, були поранені або безперервно воюють вже два роки. Українські захисники "абсолютно виснажені", адже для відпочинку їх потрібно замінити.

"Це знижує бойову цінність і моральний дух", — підкреслив Кізеветтер.

Німецький політик та військовий експерт Ніко Ланге повідомив, що Україні необхідно мобілізувати молодших чоловіків. Він пояснив, що служба на фронті передбачає високе фізичне навантаження, і 40-річним чоловікам важче впоратись з цим.

Ексчиновник Міноборони Німеччини звинуватив Київ у марнуванні часу на "тактичні міркування". Ланге переконаний, що нині необхідне лідерство у цьому "складному питанні".

Нагадаємо, командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко повідомив, що в Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок.

У The New York Times назвали два напрями, на яких нині особливо тиснуть ЗС РФ. Експерт Сергій Кузан припустив, що українське командування було змушене обирати між "поганим і ще гіршим" варіантами дій.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны